Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM privind lansarea acţiunii PLDM “Dosarul guvernării comuniste”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 decembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a lansat astăzi, 8 decembrie, acţiunea naţională “Dosarul guvernării comuniste”. Evenimentul s-a produs în cadrul unei conferinţe de presă, prilejuită de împlinirea unui an de activitate a PLDM.

În cadrul conferinţei, Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că scopul acestei acţiuni este de a efectua o analiză minuţioasă a tuturor acţiunilor întreprinse de Partidul Comuniştilor şi acoliţii săi pentru a informa cetăţenii despre toate fărădelegile guvernării comuniste efectuate pe parcursul celor 8 ani de aflare la putere. Vor fi îndosariate atît abuzurile privind drepturile omului, cît şi acţiunile guvernării de distrugere a economiei naţionale, a culturii, sferei sociale şi altele.

La rîndul său, prim-vicepreşedintele PLDM, Alexandru Tănase, a specificat că în acest scop va fi iniţiată o Linie fierbinte anonimă şi o adresă electronică, la care cetăţenii vor putea raporta abuzuri din partea celor aflaţi la putere. Dosarul guvernării comuniste va fi dat publicităţii pînă la începerea campaniei electorale 2009.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a făcut şi o trecere în revistă a activităţii formaţiunii, menţionînd că PLDM a reacţionat prompt la toate evenimentele majore din societate, a oferit soluţii concrete la principalele probleme cu care se confruntă cetăţenii, şi-a expus poziţia faţă de acţiunile puterii. Raportul privind activitatea partidului, întitulat “PLDM — 365 de zile de acţiune”, cuprinzînd peste 400 de pagini, a fost distribuit jurnaliştilor.

În scurt timp, PLDM va lansa oferta electorală, ce va conţine soluţii politice, economice şi sociale pentru transformarea Republicii Moldova într-o ţară modernă, democratică şi dinamică, ancorată în albia normalităţii.

Serviciul de Presă al PLDM
Alocutiunea Preşedintelui PLDM, Vlad Filat, la un an de la constituirea partidului Campania “De la uşă la uşă” a ajuns la Leova