Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Seminar pentru noii aleşi locali ai PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 septembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 24 şi 25 septembrie, la Vadul-lui-Vodă s-a desfăşurat un seminar de instruire pentru circa 30 de aleşi locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Seminarul a avut drept obiectiv consolidarea capacităţilor decizionale pentru noii aleşi locali ai PLDM.

Beneficiarii seminarului au fost instruiţi de experţi ai IRI Moldova, ai Centrului de analiză şi prevenire a corupţiei, precum şi de formatori din cadrul partidului.

Principalele subiecte de studiu s-au referit la elaborarea actelor normative, organizarea APL, atribuţiile si competenţele administraţiei publice locale, transparenţa în APL. De asemenea, noii aleşi locali ai fost învăţaţi cum să scrie proiecte pentru a atrage investiţii în localităţile din care provin.

La finele instruirii au Steven Rader, director de program, IRI Moldova, şi Victor Roşca, secretar general al PLDM au înmânat participanţilor la seminar certificatele de rigoare.

Amintim că, la 24 septembrie, la Chişinău, a avut loc Conferinţa de constituire a Asociaţiei Aleşilor Locali a PLDM, unul din obiectivele căreia este organizarea instruirii continue a membrilor săi întărirea rolului autorităţilor locale.

Sursa: www.pldm.md

PLDM şi-a constituit Asociaţia Aleşilor Locali Vlad Filat este cel mai popular politician din Moldova