Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM şi-a constituit Asociaţia Aleşilor Locali

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 septembrie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 24 septembrie, a avut loc Conferinţa de constituire a Asociaţiei Aleşilor Locali (AAL) a Partidului Liberal Democrat din Moldova, care s-a desfăşurat în incinta Palatului Republicii. La şedinţă au participat aproape 500 de primari şi consilieri aleşi pe lista PLDM din toate raioanele republicii.

AAL are scopul să dezvolte capacităţile manageriale ale aleşilor locali, prin implicare responsabilă în procesul de guvernare locală, să asigure cooperarea şi transferul de experienţă între membrii asociaţiei, să întărească rolul autorităţii locale în reprezentarea intereselor cetăţenilor şi să sprijine aleşii locali ai PLDM în aplicarea directă şi eficientă a programului partidului în teritoriu.

În cadrul şedinţei de constituire a fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a AAL şi au fost alese organele de conducere. Astfel, cu votul majoritar al celor prezenţi, preşedinte al asociaţiei a fost ales deputatul Tudor Deliu, iar vicepreşedinţi — Ghenadie Ivaşcenco, consilier în CMC şi Eugenia Ioxa, vicepreşedinte AAL Teleneşti. De asemenea, a fost ales Consiliul Naţional şi Comitetul Executiv ale AAL a PLDM.

Prezent la eveniment, Preşedintele PLDM, premierul Vlad Filat a declarat că crearea Asociaţiei Aleşilor Locali este un pas important. “Sunt sigur că aleşii locali deja şi-au asumat funcţia de administrare şi conduc localităţile din care provin doar în interesul cetăţenilor. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să muncim cot la cot pentru a implementa programul pe care vi l-aţi asumat în faţa alegătorilor”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a îndemnat aleşii locali să administreze cât mai eficient resursele de care dispun. “Să nu ruinăm viitorul copiilor noştri. La nivel de administrare să vă concentraţi ca resursele bugetare să fie administrate cu maximă eficienţă. Şi nu uitaţi, dincolo de finanţele de la buget să aveţi ca prioritate implementarea proiectelor”, a mai accentuat Vlad Filat.

Despre oportunitatea creării Asociaţiei Aleşilor Locali a PLDM au vorbit preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, consilierul local de la Costeşti, Natalia Petre, etc.

“Consider că sarcina majoră a AAL la nivel naţional este de a rezolva problemele cu care se confruntă cetăţenii şi de a contribui plenar la instruirea continuă a aleşilor locali, mai ales a celor care sunt la primul mandat. Doar împreună vom reuşi să ne ducem la bun sfârşit promisiunile făcute în campania electorală”, a declarat primarul Comunei Cioreşti, Valeriu Guţu.

Partidul Liberal Democrat din Moldova are 314 primari, peste 3000 de consilieri săteşti şi comunali şi circa 300 de consilieri raionali şi municipali.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la Reuniunea PPE Seminar pentru noii aleşi locali ai PLDM