Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la Reuniunea PPE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 septembrie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la Reuniunea grupului lărgit al Partidului Popular European, care s-a desfăşurat la 22 septembrie, la Bucureşti.

În cadrul şedinţei liderul PLDM, premierul Vlad Filat a ţinut un discurs, în care şi-a expus punctul său de vedere asupra administrării situaţiei de criză prin care trece economia europeană. “Este de datoria noastră să schimbăm paradigma discuţiilor asupra acestei chestiuni şi să pornim pe o tonalitate pozitivă şi optimistă, deoarece sunt ferm convins că avem capacitatea să facem faţă provocărilor”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a menţionat că, la 25 septembrie 2009, când a preluat mandatul de prim-ministru, Republica Moldova avea un deficit bugetar de 16%, iar în prima parte a anului curent s-a înregistrat deja o creştere economică de 7,5 procente şi un deficit de 0,9%. “Acestea nu sunt doar cifre, este dovada că atunci când există obiectiv şi voinţă — orice scop poate fi realizat”, a spus Filat.

Istoria a arătat de nenumărate ori că, atunci când au existat lideri vizionari şi s-a acţionat perseverent, crizele, inclusiv cele economice, au fost depăşite, a mai opinat Vlad Filat, accentuând că, într-o societate democratică, în prim-planul acţiunilor trebuie pus principiul responsabilităţii.

“Eu deja văd cum va arăta Moldova în anul 2020, dar pentru a obţine ceea ce ne dorim avem nevoie de susţinere. Oferirea perspectivei europene ţării noastre nu costă nimic Uniunea Europeană, dar pentru noi reprezintă luminiţa de la capătul tunelului”, a menţionat Vlad Filat.

În context, preşedintele PLDM a reiterat că mizează pe susţinerea PPE. “Noi nu dorim sa venim cu probleme in UE, ci dorim sa contribuim la edificarea în continuare a unei Europe puternice”.

Vlad Filat a mai anunţat participanţii la reuniune că, astăzi, la Moscova s-a decis reluarea negocierilor oficiale în formatul 5+2 pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

Reuniunea grupului lărgit al Partidului Popular European a întrunit oficialităţi de rang înalt din douăsprezece ţări, între care preşedintele PPE, Wilfried Martens, preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, vicepreşedintele grupului PPE din PE, Marian Jean Marinescu, preşedintele României, Traian Băsescu, premierul Belgiei, Yves Leterme, prim-ministrul Republicii Armenia, Tigran Sargsyan, prim-ministrul României, Emil Boc, etc.

Sursa: www.pldm.md

La Ungheni a fost constituită ATAL a PLDM PLDM şi-a constituit Asociaţia Aleşilor Locali