Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Planul PLDM 2020 — un plan pentru viitorul Moldovei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 iunie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a prezentat, astăzi, viziunea formaţiunii pentru dezvoltarea pe termen lung a Republicii Moldova. Acţiunea a avut loc în cadrul unui briefing de presă cu participarea preşedintelui PLDM, Vlad Filat, prim-vicepreşedintelui, premierului Iurie Leancă, a deputaţilor, miniştrilor, liderilor din organizaţiile teritoriale, tinerilor liberal-democraţi. Planul 2020 pentru o Moldovă europeană oferă o viziune clară pentru a mişca ţara noastră înainte şi cuprinde acţiunile strategice ce urmează a fi întreprinse pentru a înainta spre un viitor european.

Planul 2020 al PLDM este bazat pe patru piloni: educaţie de calitate, noi locuri de muncă, un viitor european, edificarea unui stat de drept, fără corupţie. De asemenea, Planul 2020 prevede ca, până în 2017, Republica Moldova să obţină statutul de ţară-candidat la aderare la UE, iar până în 2020 să devină ţară membră a UE.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că o transformare durabilă a Republicii Moldova necesită un plan de acţiuni complex şi de lungă durată, cu mobilizarea şi implicarea întregii societăţi.

“A venit momentul pentru un dialog naţional despre cum ar trebui să producem transformările dorite de cetăţeni. Anvergura schimbărilor ce urmează a fi întreprinse ne obligă să fim vizionari, să ştim ce facem mâine, ne obligă să avem o viziune pentru Republica Moldova pe mai mulţi ani înainte. Dacă ne vom concentra toate eforturile asupra acestor obiective, posibilitatea ca mâine copiii să trăiască într-o ţară cu adevărat europeană va fi mult mai mare decât azi”, a subliniat Vlad Filat.

Liderul PLDM şi-a exprimat convingerea că Moldova poate lua decizii bune şi poate avansa rapid, iar planul PLDM arată calea care trebuie parcursă.

Prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă a menţionat că acum, când Republica Moldova a ajuns la o răscruce istorică, este firească întrebarea ce va urma, ce fel de ţară vom lăsa copiilor şi ce trebuie de făcut pentru ca ei să trăiască într-o lume mai bună.

“Moldova are astăzi nevoie de schimbări fundamentale, care vor dinamiza economia şi businessul, vor contribui la crearea noilor locuri de muncă, vor îmbunătăţi sistemul de educaţie şi nivelul de trai, vor asigura o reală luptă cu corupţia şi aderarea noastră la Uniunea Europeană. Cea mai mare provocare este să găsim căile prin care vom face aceste schimbări mari. Planul PLDM 2020 conţine tocmai astfel de schimbări, este un plan pentru viitorul Moldovei”, a subliniat Iurie Leancă.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a comemorat victimele deportărilor regimului comunist Vlad Filat a donat sânge