Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Consiliul Liderilor Locali îşi continuă lucrările

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 august 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 26 august current, s-a lansat Consiliul Liderilor Locali. Timp de trei zile, tinerii liberal-democraţi vor dezbate politicile publice împreună cu factori de decizie din Guvern şi Parlament. Agenda Consiliului include şi seminarii de dezvoltare personală.

Pe parcursul primei zile, participanţii s-au întâlnit cu Igor Grosu, viceministrul Educaţiei, Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii, şi cu Vadim Pistrinciuc, vicepreşedintele PLDM. Invitaţii au împărtăşit din domeniul lor de experienţă şi au fost interesaţi să afle viziunea participanţilor asupra subiectelor discutate.

Pe 27 august, tinerii liberal-democraţi se vor întâlni cu preşedintele PLDM, Vlad Filat şi cu invitaţi din arcul guvernamental.

Consiliul Liderilor Locali se desfăşoară în perioada 26–28 august 2013, la staţiunea Odiseu, de la Vadul lui Vodă.

Vlad Filat a participat la Consiliul Liderilor Locali, organizat de TLDM

La 27 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a participat la Consiliul Liderilor Locali, care se desfăşoară în staţiunea Odiseu de la Vadul lui Vodă. La evenimentul organizat de Tineretul Liberal Democrat din Moldova participă 140 de tineri din raioanele ţării cu diverse funcţii la nivel local: consilieri raionali sau locali, angajaţi în serviciile desconcentrate, antreprenori.

Liderul PLDM, Vlad Filat a declarat că aceste întruniri sunt benefice, deoarece tinerii au posibilitatea să acumuleze experienţă în domeniul administraţiei locale, pentru ca ulterior să implementeze cu succes cele învăţate.

“Vă îndemn să învăţaţi, pentru că un tânar cu cunoştinţe este puternic şi este liber. PLDM mizează pe implicarea politică în procesul decizional şi vreau să vă asigur că veţi avea toată susţinerea necesară din partea mea, în calitate de preşedinte al partidului”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM i-a îndemnat pe tinerii liberal democraţi să îşi traseze scopuri în viaţă şi să muncească din greu, daca este necesar, pentru a realiza ceea ce şi-au propus.

“Dacă e să vorbesc despre realizări, as vrea să menţionez că proiectul de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, care a demarat chiar azi, este una din ele. Azi am trăit un sentiment de bucurie şi mândrie. Eu am învăţat că atunci când îţi propui un scop şi munceşti pentru el, acesta devine realizabil. Munciţi şi realizaţi-vă visele” a spus liderul PLDM.

De asemenea, Vlad Filat a mulţumit tinerilor pentru că au luat decizia de a se implica în procesul politic şi nu sunt indiferenţi faţă de soarta Republicii Moldova.

În acelaşi timp, liderul liberal democrat a menţionat că pe data de 8 decembrie, va avea loc Congresul VI al PLDM, la care vor fi operate anumite modificări la statutul partidului.

“Şase ani este o perioadă scurtă, dar noi am demonstrat că suntem o echipă puternică, formată din oameni profesionişti. PLDM are 32 de mandate oferite prin vot de către cetăţeni şi noi avem responsabilitatea enormă de a duce la bun sfârşit promisiunile asumate în campania electorală. Acum este necesar să informăm cetăţenii despre realizările noastre şi să le spunem care sunt planurile de viitor la capitolul ce priveşte demararea proiectelor. Şi vreau să vă asigur ca noi vom reuşi cu succes să realizăm acest lucru”, a spus Vlad Filat.

În cadrul întrevederii, tinerii au avut ocazia să adreseze mai multe întrebări liderului PLDM despre planurile de viitor ale partidului, situaţia politică din Republica Moldova, perspectiva integrării europene a ţării, liberalizarea regimului de vize cu UE, etc.

La sfârşitul întrevederii, preşedintele TLDM, George Mocanu a mulţumit liderului liberal democrat pentru faptul că, în pofida programului încărcat, a găsit timp şi a venit să discute cu tinerii.

Reţeaua Liderilor Locali se va încheia mâine, 28 august. La ultima şedinţă, accentul va fi pus pe proiecte politice desfăşurate la nivel local şi pe descoperirea şi promovarea liderilor.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a asistat la finala Turneului Internaţional de box “Cupa Independenţei” Gazoductul Iaşi-Ungheni va contribui la fortificarea statului suveran şi independent, Republica Moldova, consideră Vlad Filat