Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a asistat la finala Turneului Internaţional de box “Cupa Independenţei”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 august 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 26 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat a asistat la meciurile finale din cadrul Turneului Internaţional de box “Cupa Independenţei”, care au avut loc pe stadionul central din oraşul Drochia. La turneu au participat boxeri medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Campionatele mondiale şi europene din 7 ţări: România, Germania, Ucraina, Grecia, Israel, Kyrgyzstan şi Republica Moldova.

Evenimentul s-a desfăşurat sub patronajul preşedintelui PLDM, Vlad Filat.

La evenimentul sportiv au fost prezenţi ministrul de Interne, Dorin Recean, preşedintele raionului Drochia, Andrei Marian, vicepreşedintele PLDM, Petru Bodarev, antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc, preşedintele Federaţiei de box din Moldova, Vasile Chirtoacă, precum şi mulţi suporteri.

Liderul PLDM, Vlad Filat a deschis oficial turneul şi a mulţumit organizatorilor, în special antrenorului lotului naţional, Petru Caduc, pentru munca pe care a depus-o în organizarea evenimentului şi a menţionat că este necesar să creăm condiţii pentru dezvoltarea sportului moldovenesc. Sportul ne ajută nu doar să ducem un mod sănătos de viaţă, dar şi ne face mai solidari.

“Acest turneu este unul necesar. De fapt, este oportun ca în fiecare localitate să avem competiţii sportive şi să facem în aşa fel încât cetăţenii să iubească sportul. Este important că acest turneu are loc la Drochia şi sunt sigur că, an de an, se va deplasa spre alte centre raionale. Cu certitudine, la anul viitor acest turneu va avea un număr şi mai mare de participanţi. Sportivilor le doresc succes şi să învingă cel mai bun. La anul viitor vom încerca să organizăm turneul la Edineţ”, a spus Vlad Filat.

De asemenea, liderul PLDM i-a felicitat pe cei prezenţi cu ocazia Zilei Independenţei, care va fi marcată mâine, şi le-a urat să fie sănătoşi şi să aibă parte de lucruri bune şi frumoase pentru viitor.

Antrenorul lotului naţional, Petru Caduc a declarat că, prin organizarea acestui eveniment în diferite localităţi, se urmăreşte scopul de a populariza boxul.

“Este un eveniment în premieră. Intenţionăm să popularizăm astfel acest gen de sport, să demonstrăm frumuseţea lui, să atragem pe orbita lui mai multă lume”, a spus antrenorul.

Preşedintele raionului Drochia, Andrei Marian a menţionat că este mândru de faptul că Drochia a găzduit acest frumos eveniment. “Este pentru prima dată, când în raion se organizează un turneu internaţional de box. Sportul în raion a fost, este şi va fi susţinut la toate nivelele”, a spus Andrei Marian.

La rândul său, ministrul de Interne, Dorin Recean a menţionat că a participat la mai multe competiţii sportive pe stadionul din Drochia şi le-a dorit succes participanţilor din cele 7 ţări prezente la turneu.

Prezent la eveniment, ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu a mulţumit preşedintelui PLDM pentru faptul că se implică activ în promovarea sportului în RM.

“Fiind premier, Vlad Filat a majorat cu 20 mii de euro primele pentru cei care au participat la Jocurile Olimpice. De asemenea, prin două Hotărâri de guvern au fost majorate diurnele şi norma alimentară pentru sportivi”, a spus Bodişteanu.

La sfârşit rundelor, arbitrii au anunţat rezultatele. Astfel, câştigător la categoria de 52 kg a fost desemnat moldoveanul Alexandru Rascan; la 56 kg — conaţionalul nostru Veaceslav Gojan; la 60 kg — Robert Cortunean din Germania, la 64 kg — moldoveanul Dumitru Galagot.

La 69 kg grupa A — Araik Marutean, Germania; 69 kg grupa B — Vasile Belous, RM; 75 de kg — Bogdan Juratoni, România.

La categoria semi-grea, locul întâi a revenit lui Petru Ciobanu, RM, iar la categoria grea, pana la 91 kg, câştigător a devenit Vladlen Harlamov din Ucraina.

Câştigătorii au primit din partea organizatorilor cupe, medalii, diplome şi premii băneşti.

Tot astăzi, Vlad Filat a vizitat şi Şcoala de sport din Drochia, aflată în proces de renovare, care urmează să fie deschisă oficial la 1 septembrie.

Sursa: www.pldm.md

La Criuleni se desfăşoară Festivalul Internaţional de Folclor “Meşterul Manole” Consiliul Liderilor Locali îşi continuă lucrările