Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tinerii liberal democraţi s-au întrunit în cadrul unui for naţional

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 decembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Azi, 3 decembrie, la Palatul Republicii, s-a desfăşurat Conferinţa Naţională a TineretuluiLiberal Democrat din Moldova, la care au participat 800 delegaţi din toate raioanele Republicii Moldova, conducerea partidului, deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai societăţii civile, ai organizaţiilor internaţionale, la care a aderat TLDM, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal (România) şi ai Tineretului Naţional Liberal (România).

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a adresat un mesaj de felicitare tinerilor liberal democraţi cu ocazia împlinirii celor 3 ani de activitate şi a menţionat rolul lor determinat în evoluţia politică a PLDM şi a Republicii Moldova, în general.

“Implicarea, curajul, înţelepciunea de care aţi dat dovadă ne permit să spunem că avem astăzi o ţară care este guvernată democratic şi în care drepturile şi libertăţile oamenilor sunt respectate”, a declarat Vlad Filat.

La rândul său, vicepreşedintele PLDM, preşedintele Organizaţiei de Femei a partidului, Liliana Palihovici, a menţionat că, după 4 ani de dezvoltare, PLDM este un partid al tuturor generaţiilor. “Admir curajul de care aţi dat dovadă în toate acţiunile pe care le-aţi desfăşurat pe parcursul acestor ani”, a spus Palihovici.

Raportul de activitate a Organizaţiei de Tineret a PLDM a fost prezentat de liderul acesteia, deputatul George Mocanu. El a menţionat că activitatea TLDM a început pe baricade, iar ceea ce trei ani în urmă părea un vis — astăzi este realitate.

“Nu a fost deloc simplu. Cei care au avut curajul în 2008 şi 2009 să iasă în stradă, să participe la mitingurile şi acţiunile organizate de PLDM, pentru a spune adevărul şi a-şi apăra drepturile — au fost ameninţaţi, intimidaţi şi persecutaţi. Acum trei ani, puţini erau cei care credeau că fostul regim putea fi schimbat, puţini îşi imaginau că rolul principal în această îl va avea PLDM, dar şi mai puţini au putut conştientiza rolul pe care urma să-l aibă tinerii din Moldova, tinerii implicaţi activ, tineretul liberal democrat, în special”, a menţionat Mocanu.

Delegaţii la for au adoptat modificări în Regulamentul de activitate şi au ales conducerea organizaţiei. Astfel, cu votul unanim, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PLDM a fost reales deputatul George Mocanu, iar vicepreşedinţi au devenit Mihaela Spătaru şi Andrei Spânu. Totodată, a fost aprobată lista de 67 de membri ai Consiliului de conducere a organizaţiei.

De asemenea, delegaţii au adoptat Rezoluţia Conferinţei Naţionale a Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

La Teleneşti a avut loc conferinţa teritorială A avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Chişinău a PLDM