Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

A avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Chişinău a PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 decembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 2 decembrie, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Chişinău a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La şedinţă au fost prezenţi 480 de membri de partid, reprezentanţi ai tuturor organizaţiilor de sector din municipiul Chişinău.

La eveniment a fost prezent Preşedintele PLDM, premierul, Vlad Filat. De asemenea, la lucrările conferinţei au asistat preşedintele fracţiunii parlamentare, Valeriu Streleţ şi deputaţii Tudor Deliu, Iurie Chiorescu, Anghel Agache, Ghenadie Ciobanu, Nicolae Juravschi.

Conform ordinii de zi a conferinţei, delegaţii au aprobat planul de activitate a OT Chişinău a PLDM pentru perioada noiembrie 2011 — decembrie 2012, au modificat componenţa nominală a Consiliului Politic şi au aprobat lista candidaţilor în componenţa Consiliului Politic Naţional al PLDM.

Vlad Filat a dorit succes organizaţiei municipale, menţionând că este cea mai puternică organizaţie teritorială.

Preşedintele OT Chişinău, Sergiu Palihovici a declarat că este mândru de activitatea şi rezultatele organizaţiei, însă pentru o mai bună funcţionare şi la nivel profesional este nevoie de crearea asociaţiilor profesionale, pentru ca membrii organizaţiei să interacţioneze între ei.

La finalul Conferinţei a fost aprobată lista delegaţilor la Congresul V al PLDM, alcătuită din 345 de persoane.

Organizaţia municipală numără 6000 membri.

La Drochia avut loc Conferinţa OT a PLDM

Pe 4 decembrie, la Drochia, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La şedinţă au fost prezenţi 82 de delegaţi aleşi din partea organizaţiilor primare din raion.

La lucrările conferinţei a participat deputatul PLDM, Tudor Deliu, şi ministrul Educaţiei, Mihai Sleahtiţchi.

Conform ordinii de zi a conferinţei, delegaţii au audiat rapoartele de activitate ale Organizaţiei Teritoriale, Organizaţiei de Tineret şi Organizaţiei de Femei. De asemenea, delegaţii au nominalizat candidaţii în Consiliul Politic National al PLDM.

Preşedintele OT Drochia a PLDM, Andrei Marian, s-a referit în raportul său la succesele, dar şi lacunele înregistrate în activitatea organizaţiei în perioada dintre conferinţe.

La finalul conferinţei a fost aprobată listă de 45 de delegaţi care vor participa la Congresul V al PLDM.

La Edineţ a avut loc Conferinţa OT a PLDM

Pe 4 decembrie, la Edineţ, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La şedinţă au fost prezenţi 235 de delegaţi aleşi din partea organizaţiilor primare din raion.

La eveniment a participat Preşedintele PLDM, premierul, Vlad Filat. De asemenea, la lucrările conferinţei au asistat secretarul general al partidului, Victor Roşca, şi ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

Conform ordinii de zi a conferinţei, delegaţii au audiat raportul de activitate ale Organizaţiei Teritoriale, au ales o nouă conducere, au nominalizat candidaţii în Consiliul Politic Naţional al PLDM şi au discutat despre situaţia politică din ţară.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că, în patru ani de la creare, PLDM a devenit o formaţiune puternică, care se bucură de susţinerea unei importante părţi a societăţii. Vlad Filat a mulţumit membrilor de partid pentru efortul constant depus în această perioadă, care a făcut ca PLDM a reuşit să înregistreze performanţe şi să devină o forţă în politica moldovenească.

“Pentru fiecare dintre noi, perioada de pe 4 ani este o perioadă lungă de timp, dar pentru un partid — 4 ani reprezintă doar un început. Am preluat o ţară nu doar era în criză, ci, practic, în incapacitate de plată. Nimeni nu credea că vom reuşi să asigurăm creşterea economică. Dar iată că 2 ani consecutiv înregistrăm creşteri economice. Chiar dacă încă nu se regăsesc în buzunarul fiecăruia dintre noi, aceste creşteri reprezintă o fundaţie puternică pentru dezvoltarea economiei R. Moldova în termeni durabili, nu doar de moment”, a spus Vlad Filat.

Ulterior, participanţii la conferinţă, cu votul unanim al delegaţilor, l-au ales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Edineţ a PLDM pe Marin Veremciuc. De asemenea, a fost aprobată lista de 65 de membri în Consiliul Politic al organizaţiei.

La finele conferinţei a fost aprobată lista delegaţilor la Congresul V al PLDM, alcătuită din 57 de persoane.

Sursa: www.pldm.md

Tinerii liberal democraţi s-au întrunit în cadrul unui for naţional Liberal democraţii vor participa la Congresul PPE