Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În Organizaţia de sector Centru mun. Chişinău s-a desfăşurat conferinţa teritorială

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 noiembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 24 noiembrie, s-a desfăşurat cea de-a VI-a Conferinţă teritorială a Organizaţiei de sector Centru, mun. Chişinău, a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La şedinţă au fost prezenţi 125 membri de partid.

La conferinţă a participat şi preşedintele fracţiunii parlamentare, Valeriu Streleţ, împreună cu deputaţii Tudor Deliu, Agache Anghel şi Iurie Chiorescu.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat chestiuni, precum: darea de seamă a preşedintelui Organizaţiei de sector Centru a PLDM, Sergiu Palihovici, evaluarea activităţii organizaţiei sectoriale, precum şi situaţia social-politică actuală din ţară.

La finalul conferinţei, a fost aprobată lista de 60 membri ca vor fi delegaţi la Congresul V al PLDM.

La Donduşeni a avut loc conferinţa teritorială

La 20 noiembrie s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Donduşeni a Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au fost participat 46 membri de partid, delegați ai tuturor Organizaţiilor Primare din raion.

La eveniment au fost prezenţivicepreşedintele PLDM, Octavian Grama, şi deputatul Iurie Chiorescu.

Conform ordinii de zi, delegaţii au audiat raportul de activitate a OT Donduşeni, prezentat de preşedintele structurii teritoriale, Andronii Mitrică. Liderul local a facut totalurile activităţii organizaţiei în perioada campaniilor electorale şi a mulţumit tuturor membrilor implicaţi activ în acest proces.

Delegaţii au stabilit componenţa numerică a Consiliului Politic Teritorialşi a Comisiei de Cenzori şi au înaintat candidaţi în Consiliul Politic Naţional al PLDM. Cu votul unanim al celor prezenţi, presedintele OT Donduşeni a PLDM a fost reales Andronii Mitrică.

Participanţii la conferinţă au aprobat lista celor 23 delegaţi din partea OT la Congresul V ordinar al PLDM.

În urma alegerilor locale, Partidul Liberal Democrat din Moldova a obţinut în raionul Donduşeni 6 mandate de consilier raional, 59 — consilier local şi 6 mandate de primar.

Organizaţia Teritorială Donduşeni a PLDM numără în prezent 565 de membri.

În Organizaţia de sector Buiucani s-a desfăşurat conferinţa teritorială

La 23 noiembrie, s-a desfăşurat cea de-a VI-a Conferinţă teritorială a Organizaţiei de sector Buiucani, mun. Chişinău, a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La şedinţă au fost prezenţi180membri de partid.

La conferinţă a participat şi preşedintele Organizaţiei municipale Chişinău a PLDM, Sergiu Palihovici.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat chestiuni, precum: darea de seamă a preşedintelui Organizaţiei de sector Buiucani a PLDM, Simion Furdui, evaluarea activităţii organizaţiei sectoriale, delegarea membrilor la conferinţa municipală, precum şi situaţia social-politică actuală din ţară.

La finalul conferinţei, a fost aprobată lista de delegaţi la Congresul V al PLDM.

În prezent, OT Buiucani a PLDM numără 1120 membri.

La Briceni a avut loc Adunarea Generală a organizaţiei teritoriale a femeilor liberal democrate

La 19 noiembrie, s-a desfăşurat Adunarea Generală a Organizaţiei de Femei Briceni a PLDM la care au participat peste 100 de femei.

La lucrările şedinţei au fost prezente Liliana Palihovici, preşedinta Organizaţiei de Femei a PLDM, vicepreşedinta Parlamentului, Aurelia Ciubuc, preşedinta femeilor liberal democrate din sectorul Centru al capitalei, Efimia Bandalac, preşedinta Organizaţiei Teritoriale a PLDM şi preşedinta raionului Briceni.

Un mesaj de salut a adresat adunării Liliana Palihovici. Ea a mulţumit femeilor liberal democrate din Briceni pentru implicarea activă în campaniile electorale, pentru promovarea valorilor democratice la nivel local şi consolidarea echipelor primare în cadrul alegerilor locale din vara anului 2011.

La rândul său, Aurelia Ciubuc a menţionat rolul femeilor în administraţia publică locală, punctând că de capacitatea de administrare eficientă depinde bunăstarea întregii societăţi.

Adunarea generală a ales noua conducere a OF. Astfel, Maria Scoarţă a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte, iar Tatiana Vasilachi şi Larisa Rusu — vicepreşedinţi ai OF Briceni a PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia fracţiunii parlamentare a PLDM privind situaţia socială-politică, alegerea preşedintelui ţării şi priorităţile guvernării AIE Femeile liberal democrate din Râşcani au făcut bilanţul activităţii lor