Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liberal democraţii vor participa la Congresul PPE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 decembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 7–8 decembrie curent, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, va întreprinde o vizită la Marseille, Franţa, unde va participa la lucrările celui de al XX-lea Congres aniversar al Partidului Popular European, precum şi la Summit-ul PPE.

Vlad Filat va ţine un discurs în cadrul sesiunii plenare a Congresului PPE.

În cadrul vizitei la Marseille, Vlad Filat va avea întrevederi cu Preşedintele PPE, Wilfried Martens, Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, şi cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Conform programului vizitei, Preşedintele PLDM, Premierul Vlad Filat, va mai avea întrevederi cu Victor Orban, Prim-ministru al Ungariei, Donald Tusk, Prim-ministru al Poloniei, cu alţi şefi de stat şi de guvern, care vor participa la Summit-ul PPE.

Preşedintele PLDM va fi însoţit la forumul celui mai influent partid politic de pe continentul european de către vicepreşedinţii PLDM, Liliana Palihovici şi Valeriu Streleţ.

Partidul Popular European a fost fondat in 1976 şi reprezintă familia politică a 74 de partide de centru-dreapta din 39 de ţări. PPE are 288 de membri în Parlamentul European.

PLDM a devenit membru cu statut de observator al PPE în noiembrie 2011.

Sursa: www.pldm.md

A avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale Chişinău a PLDM A avut loc Conferinţa OT Criuleni a PLDM