Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM: Tinerii aleg Europa

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 noiembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 23 noiembrie, s-a desfăşurat Conferinţa Naţională a Tineretului Liberal Democrat din Moldova. În acest an, conferinţa s-a desfăşurat cu genericul “Tinerii aleg Europa”, în contextul Summit-ului de la Vilnius, din 28–29 noiembrie. La conferinţă au participat 700 delegaţi din toată ţara.

La conferinţa TLDM au fost prezenţi preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, deputaţi, miniştri liberal-democraţi. De asemenea, la eveniment au sosit şi liderii celor mai mari organizaţii politice de tineret din Uniunea Europeană: Eva Majewski, preşedintele Studenţilor Democraţi Europeni (EDS, European Democrat Students), Hristo Gadzhev, vicepreşedintele Tineretului Partidului Popular European (YEPP, Youth of European People’s Party), Christophe Darley, membru al biroului Uniunii Tineretului, organizaţia de tineret a Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU) şi deputat în Parlamentul Renaniei de Nord-Westfalia, Germania.

Preşedintele TLDM, George Mocanu, a prezentat raportul de activitate a organizaţiei pe parcursul ultimilor doi ani, iar ulterior delegaţii au desfăşurat trei paneluri de discuţie “TLDM-investim în oameni”, “Lideri Locali”, “Agenda Europeană TLDM”, moderate de vicepreşedinţii organizaţiei: Mihaela Spătaru şi Andrei Spânu, şi de secretarul internaţional al TLDM, Ghenadie Vârtos.

George Mocanu a insistat asupra faptului că tinerii din Republica Moldova merită un viitor european, iar integrarea europeană este unicul proiect naţional capabil să modernizeze ţara şi să ofere tinerei generaţii oportunităţi de dezvoltare. “Integrarea europeană înseamnă mobilitate, posibilităţi educaţionale, stagii peste hotare, posibilitatea de a comunica cu tineri din întreaga lume. E de datoria noastră şi în puterile noastre să ne decidem viitorul, iar tinerii aleg Europea”, a menţionat Mocanu.

În mesajul de salut adresat conferinţei, preşedintele PLDM, Vlad Filat, i-a felicitat pe tinerii liberal-democraţi pentru victoriile şi realizările obţinute, în special pentru faptul că TLDM a reuşit să se integreze în structurile internaţionale de tineret. “Sunt mândru de tot ce am realizat împreună ca partid, sunt recunoscător pentru implicarea tinerilor în momentele foarte complicate pentru ţară. În construcţia unui stat modern, în implementarea reformelor ce vizează prezentul şi viitorul poţi reuşi doar dacă întreaga capacitate a unei naţiuni este concentrată în acţiune. Noi azi facem paşi concreţi pe calea integrării europene. Trebuie să muncim, să fim responsabili şi să învăţăm să ne bucurăm de realizările noastre”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM le-a adresat un mesaj tinerilor. “Învăţaţi, munciţi şi fiţi implicaţi, pentru că o altă cale nu există. Faceţi aşa încât capacităţile voastre să se transforme în contribuţii în procesul decizional. Avem mulţi colegi tineri implicaţi în administraţia treburilor la nivel local sau central, aportul cărora în eficienţa actului administrativ este enorm. Vă îndemn să fiţi cât mai implicaţi şi să nu uitaţi că aveţi în persoana mea un susţinător fidel din conducerea PLDM”, a spus Vlad Filat.

Delegaţii la conferinţă au ales noile organe de conducere. Cu majoritatea voturilor, în funcţia de preşedinte al TLDM a fost ales Andrei Spânu. Noul preşedinte a mulţumit pentru încrederea acordată.

Delegaţii la conferinţă au semnat Pactul Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană.

TLDM are 5 ani şi este membru al European Democrat Students, cea mai mare organizaţie de tineret din Europa.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Căuşeni Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova