Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Căuşeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 22 noiembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în satele Ucrainca, Tocuz, şi Opaci din raionul Căuşeni. Pe parcusul vizitei, liderul PLDM a fost însoţit de preşedintele raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi.

În satul Ucrainca, Vlad Filat a vizitat gimnaziul din localitate, a discutat cu colectivul de profesori despre problemele cu care se confruntă. Directoarea liceului, Svetlana Guşu, l-a informat pe Vlad Filat că la gimnaziul care este frecventat de 165 de elevi urmează să fie schimbate uşile, geamurile, acoperişul, să fie reparată cantina. Vlad Filat a spus că va susţine demersurile necesare ca să fie efectuate treptat toate lucrările de modernizare a gimnaziului. De asemenea, liderul liberal-democrat a spus că va dota cu calculatoare clasa de informatică.

Tot în Ucrainca, Vlad Filat, a vizitat Centrul comunitar multifuncţional, creat de comunitate cu suportul Comisiei europene şi a Guvernului RM. Lucrătorii centrului au spus că au în grija lor persoane de vârsta a III până când acestea îşi găsesc un acoperiş deasupra capului.

În satul Tocuz, Vlad Filat, împreună cu vicepreşedintele PLDM, Octavian Grama, au participat la deschiderea oficială a Centrului de sănătate, care a fost construit în 2013 şi pentru care s-au cheltuit 2,5 mil lei, bani alocaţi de Banca Mondială. Centrul va deservi 6 mii de cetăţeni din Tocuz şi Ucrainca. Liderul PLDM a îndemnat medicii să informeze cetăţenii despre faptul că trebuie să ducă un mod sănătos de viaţă, să facă analizele necesare la timp şi să vină la medic periodic, pentru a se asigura că sunt sănătoşi.

Ulterior, preşedintele PLDM s-a deplasat în satul Opaci, unde s-a întâlnit cu cetăţenii şi a discutat despre problemele din localitate. Răspunzând solicitărilor, Vlad Filat a spus că va susţine proiectul ce prevede alocarea surselor financiare pentru finisarea reparaţiei Casei de cultură. La rândul lor, cetăţenii au mulţumit liderului PLDM pentru suportul pe care l-a oferit în implementarea tuturor proiectelor din localitate.

Vlad Filat a vizitat şi gimnaziul din sat, unde urmează în scurt timp să demareze reparaţia acoperişului. La moment, consiliul local a alocat 360 mii de lei şi au fost aduse deja 1700 foi de ardezie pentru a schimba acoperişul. Liderul liberal democrat a spus că este necesar să fie schimbate foile de ardezie cât mai curând.

Sursa: www.pldm.md

La Căuşeni a fost inaugurat Centrul pentru Tineret şi Sport TLDM: Tinerii aleg Europa