Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

La Căuşeni a fost inaugurat Centrul pentru Tineret şi Sport

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Centrul pentru Tineret şi Sport din Căuşeni, un proiect de amploare în valoare de 44 milioane de lei, a fost dat azi în exploatare, în prezenţa preşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a ministrului Tineretului şi Sportului, Octaviam Bodistean, a preşedintelui raionului Causeni, Ion Ciontoloi. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Naţional de Dezvoltare Regională şi ai Federaţiei Naţionale de Sport, peste 200 de tineri şi sportivi.

Potrivit directorului centrului, Vladimir Iurco, proiectul a fost elaborat in anul 2010, iar in 2011 a demarat construcţia propriu zisă. Din totalul investiţiei, 33 de milioane de lei au fost alocate de Consiliul Regional de Dezvoltare , iar alte 11 milioane de Consiliul raional Căuşeni. Centrul pentru Tineret şi Sport dispune de 5 sali sportive dotate cu tot echipamentul necesar şi are o suprafaţă totală de 4500 m.p. în trei nivele. Luând cuvântul la ceremonia de inaugurare, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că acest complex al tineretului şi sportului va avea impact la nivel naţional, nu doar local şi regional.

“Este o mare realizare şi sunt încrezător ca de aici vor porni foarte mulţi campioni care vor duce faima Republicii Moldova departe peste hotare. Este o etapă foarte importantă în calea noastră spre Europa, spre modernizarea societăţii noastre. Doresc ca acest loc să fie nu doar unul frumos sub aspectul infrastructurii, ci unul care să genereze valoare adăugată sub toate aspectele sale, pornind de la Căuşeni în întreaga ţară”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a menţionat că meleagul căuşenean s-a remarcat de-a lungul timpului prin tradiţii populare frumoase şi rezultate remarcabile în sport.

“Anume aici s-a născut şi a crescut dublul campion olimpic Nicolae Juravschi, de 8 ori campion mondial. Aveţi potenţial şi vă doresc ca aceste rezultate să fie multiplicate în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale. Să sune cât mai des imnul nostru naţional şi să fie arborat tricolorul în cinstea sportivilor noştri, pentru că acest sentiment de mândrie pentru ţară este necesar ca să avem o societate unită şi sănătoasă”, a opinat liderul PLDM. Vlad Filat a precizat că a venit la Căuşeni în dublă calitate, una din ele fiind cea de preşedinte de onoare al Federatiei de Judo din republică.

“La casă nouă nu se vine cu mâna goală, sunt împreună cu preşedintele executiv al federatiei, Veaceslav Manolache, si venim cu un dar pentru acest centru minunat. Este vorba de un tatami modern în valoare de 15 mii euro”, a spus Vlad Filat şi a promis că va monitoriza atent performanţele acestui centru. Ministrul Tineretului şi Sportului şi-a exprimat, la rândul său, speranţa că investiţiile vor fi îndreptăţite şi aici se vor naşte adevăraţi campioni naţionali şi internaţionali. Cu această ocazie i-a adresat felicitări lui Ion Ciontoloi, menţionând că este un exemplu demn de urmat pentru toţi preşedinţii de raioane.

Preşedintele raionului Causeni, Ion Ciontoloi, a menţionat că uşile centrului sunt deschise pentru toţi doritorii de a face sport, dar şi pentru desfăşurarea diferitelor competiţii.

“Consiliul raional va susţine şi în continuare activitatea centrului şi vă îndemn sa faceţi cât mai mult sport, să susţinem şi să încurajăm dezvoltarea tinerei generaţii”, a spus preşedintele raionului Causeni.

Sursa: www.pldm.md

Discursul deputatului Tudor Deliu în şedinţa de plen a Parlamentului, 21 noiembrie Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Căuşeni