Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Consolidarea capacităţilor decizionale — instruire pentru primarii PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 septembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 3–4 septembrie, la Vadul-lui-Vodă a avut loc un seminar de instruire privind consolidarea capacităţilor decizionale pentru noii aleşi locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.

La seminar au participat 36 de primari din 17 raioane ale republicii, care au câştigat pentru prima data un mandat de primar.

În cadrul instruirii, experţii au explicat primarilor care sunt atribuţiile şi competenţele administraţiei publice locale, cum se face organizarea APL, cum se scriu proiectele, dar şi cum se formează bugetul local al unei primării.

Beneficiarii seminarului au declarat că cunoştinţele acumulate în cadrul atelierelor de lucru le vor fi de un real folos în procesul de dezvoltare şi prosperare a localităţilor pe care le au în gestiune.

La rândul său, secretarul general al PLDM, Victor Roşca, a declarat că Partidul Liberal Democrat din Moldova are mari aşteptări de la noii aleşi locali şi speră că aceştia vor face faţă tuturor greutăţilor cu care se confruntă satele din Republica Moldova.

Seminarul a fost organizat cu suportul USAID şi IRI.

Sursa: www.pldm.md

La Drochia a fost constituită ATAL a PLDM Vlad Filat conduce în top