Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la constituirea Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 septembrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 13 septembrie curent, la Chişinău, a fost constituită Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi. La adunarea de constituire au participat circa 250 de pedagogi, membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, reprezentanţi ai tuturor raioanelor republicii.

În deschiderea adunării, vicepreşedintele PLDM, Mihai Şleahtiţchi, a argumentat necesitatea constituirii acestei structuri socio-profesionale pentru identificarea celor mai importante probleme din domeniul învăţămîntului, pentru formularea unor mesaje clare şi coerente, atît pentru colegii de profesie, cît şi pentru întreaga societate.

Pedagogii liberal democraţi, care au luat cuvîntul, au menţionat că actuala guvernare desconsideră învăţămîntul, aplică o politică discriminatorie faţă de cei implicaţi în educarea tinerilor generaţii, ceea ce agravează şi mai mult situaţia din sistemul educaţional al Republicii Moldova. Vorbitorii s-au arătat convinşi că Asociaţia Pedagogilor Liberal Democraţi va contribui la transformarea învăţămîntului naţional în unul performant, raliat la rigorile europene.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a salutat constituirea APLD, menţionînd că “incapacitatea puterii comuniste de a guverna ţara se resimte în toate domeniile, însă această impotenţă devine foarte clară în raport cu învăţămîntul.”

Delegaţii la adunarea de constituire a APLD au adoptat Regulamentul de funcţionare, Declaraţia de constituire, Rezoluţia adunării şi au ales organele de conducere a structurii nou create. Preşedinte al Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi a fost ales vicepreşedintele PLDM, Mihai Şleahtiţchi, profesor univesitar, doctor în pedagogie, doctor în psihologie, vicerector al Univesităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Consituirea Asociaţiilor socio-profesionale în cadrul partidului este stipulată în statutul Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Serviciul de presa al PLDM
PLDM sprijină candidatura lui Tudor Panţîru la alegerile pentru Parlamentul României Declaraţia PLDM de constituire a Asociaţiei Pedagogilor Liberal Democraţi