Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Personalităţi notorii din lumea sportului aderă la PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 iulie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 8 iulie, un grup impunător format din sportivi de performanţă, antrenori, conducători ai federaţiilor de profil şi ai instituţiilor sportive au aderat la Organizaţia extrateritorială “Pentru indepenedenţă şi Integrare Europeană” a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Declaraţia de aderare a fost semnată de personalităţi notorii în lumea sportului, între care preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi; campionul olimpic la fotbal, antrenorul Igor Dobrovolschi; antrenorul echipei naţionale de box, Petru Caduc; antrenorul lotului naţional la lupte libere, Mihai Rusu; medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice, Veaceslav Gojan; şeful catedrei Educaţie Fizică şi Sport a USM, Boris Boguş; directorii Agenţiilor Teritoriale Olimpice din Ungheni, Căuşeni, Briceni, Hînceşti; preşedinţi şi secretari ai federaţiilor de rugby, kaiac-canoe, handbal, yahting, volei, atletism, fotbal şi a.

Nicolae Juravschi, care a dat citire Declaraţiei de aderare, a menţionat că sportul nu s-a bucurat de atenţia guvernărilor precedente. În dezvoltarea sportului de performaţă nu au fost investite mijloace necesare, ceea ce s-a răsfrînt asupra rezultatelor înregristrate de sportivii moldoveni pe arenele internaţionale.

Potrivit lui Vasile Revenco, preşedintele Federaţiei de Rugby, decizia de aderare la PLDM este una asumată. “Acest partid are o echipă puternică, competentă. Ne dorim să facem parte din ea, pentru a contribui nemijlocit la realizarea obiectivelor strategice de intergrare europeană şi de asigurare a unui trai decent pentru cetăţenii ţării noastre”.

“Sportul este un fenomen care penertează toate domeniile, el formează caractere, educă personalităţi. Iar pentru a se dezvolta şi prospera, statul are nevoie de cetăţeni sănătoşi fizic şi moral. Noi suntem determinaţi, alături de PLDM, să contribum la acest deziderat”, a menţionat Boris Boguş, şeful catedrei Educaţie Fizică şi Sport a USM.

“Sportivii sunt mesageri ai promovarii imaginii Republicii Moldova peste hotare. Prin contactele internaţionale permanente pe care le au, sportivii au simţit deja o schimbare a atitudinii partenerilor externi, ce se datorează politicilor coerente promovate de Guvernul Filat, atît în exterior cît şi în interiorul ţării”, a subliniat Petru Caduc, antrenorul echipei naţionale de box.

Semnatarii Declaraţiei de aderare la Organizaţia extrateritorială a Partidului Liberal Democrat din Moldova şi-au exprimat convingerea că PLDM “exprimă clar năzuinţele cetăţenilor de a trăi într-un stat liber, european şi prosper, în care sportul îşi va regăsi locul pe care îl merită”.

Serviciul de presă al PLDM

Comunicat de presă cu privire la aderarea unui grup de rectori la PLDM Declaraţia unui grup de sportivi de performanţă, antrenori, conducători ai federaţiilor de profil şi ai instituţiilor sportive cu privire la aderarea la Organizaţia extrateritorială “Pentru indepenedenţă şi Integrare Europeană” a PLDM