Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia unui grup de sportivi de performanţă, antrenori, conducători ai federaţiilor de profil şi ai instituţiilor sportive cu privire la aderarea la Organizaţia extrateritorială “Pentru indepenedenţă şi Integrare Europeană” a PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 iulie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În ultimul deceniu, viaţa sportivă din Moldova a fost marcată de o atitudine nepăsătoare din partea conducerii ţării. Dincolo de declaraţiile pretenţioase şi cinice despre “sănătatea naţiuni şi dezvoltarea armonioasă a generaţiei tinere”, guvernarea comunistă n-a întreprins nimic pentru menţinerea bazelor sportive, construcţia unor arene moderne, după modelul statelor vecine, n-a investit în sportul de masă şi în cel de performanţă.

Mai mult decît atît, vechea infrastructură sportivă interesa conducerea comunistă numai prin prisma terenurilor amplasate în locuri avantajoase, care au fost sau urmau să fie direcţionate spre firmele afiliate puterii. Sportul de performanţă, cu mici excepţii, a fost lipsit de baze de pregătire, ceea ce s-a răsfrînt asupra rezultatelor sportivilor noştri pe arenele internaţionale.

Noi suntem conştienţi de faptul că Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă, cauzată de moştenirea grea lăsată de guvernarea precedentă şi de criza financiară mondială. Însă modul în care Guvenul Filat soluţionează problemele integrării europene şi a reformării economiei naţionale insuflă optimism.

Suntem conştienţi de faptul că rezultatele pozitive din economie vor permite actualei guvernări să aloce suficiente resurse pentru dezvoltarea sportului. Concomitent, menţionăm că noi, cei care avem contacte internaţionale permanente, am simţit schimbarea radicală a atitudinii partenerilor externi faţă de reprezentanţii sportului din Moldova, graţie manierei în care premierul Vlad Filat promoveză imaginea ţării noastre în lume.

Ponind de la aceste realităţi, noi, un grup de sportivi de performanţă, antrenori, conducători ai federaţiilor de profil şi ai instituţiilor sportive, sprijinim eforturile preşedintelui PLDM, prim-ministrului, Vlad Filat, privind modernizarea şi europenizarea Republicii Moldova şi declarăm aderarea noastră la Organizaţia extrateritorială a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Avem convingerea că acest partid puternic exprimă clar năzuinţele cetăţenilor noştri de a trăi într-un stat liber, european şi prosper, în care sportul îşi va regăsi locul pe care îl merită.

Serviciul de presă al PLDM

Personalităţi notorii din lumea sportului aderă la PLDM PLDM — în ajutorul sinistraţilor