Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a dat startul Săptămânii Democraţiei şi Autonomiei Locale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 februarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a lansat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Săptămâna Democraţiei şi Autonomiei Locale, în conformitate cu decizia Consiliului Politic Naţional. Preşedintele Asociaţiei Aleşilor Locali (AAL) ai PLDM, deputatul Tudor Deliu, a menţionat că agenda politică a partidului este sincronizată cu necesităţile cetăţenilor, cu grijile şi aşteptările lor.

“Săptămâna Democraţiei şi Autonomiei Locale este lansată cu scopul de a consolida dialogul dintre aleşii locali şi autoritatea publică centrală, pentru a stabili noi priorităţi şi pentru a eficientiza metodele de colaborare. PLDM a pus mereu accentul pe dezvoltarea regională, modernizarea satelor şi oraşelor, ceea ce reprezintă chintesenţa unui stat modern şi prosper spre care tindem”, a spus Deliu.

Preşedintele AAL a precizat că pe parcursul săptămânii curente vor fi organizate în fiecare zi ateliere de lucru, concepute pentru a facilita dialogul aleşilor locali cu reprezentanţii autorităţilor centrale. Primari, consilieri locali, raionali şi orăşeneşti, preşedinţi şi membri ai comisiilor de specialitate din cadrul consiliilor raionale vor discuta cu factorii de resort de la centru despre problemele cu care se confruntă în teritorii şi vor căuta împreună soluţii.

Săptămâna Democraţiei şi Autonomiei Locale se va încheia la 9 februarie, în oraşul Ungheni, cu Forumul Aleşilor Locali ai PLDM. Gazda evenimentului, primarul Alexandru Ambros, a menţionat că desfăşurarea acestui forum important la Ungheni este un credit de încredere, dar şi o motivaţie de a munci în ritm susţinut, pentru ca oraşul să rămână în continuare un exemplu practic de modernizare şi dezvoltare regională, după toate standardele europene.

“În toată ţara se resimt efectele integrării europene. Din 2009 şi până astăzi au fost făcute investiţii fără precedent în proiecte locale, drumuri, infrastructură. Trebuie să ne mişcăm înainte, să ne continuăm munca, iar pentru cei care speculează am un mesaj: veniţi la Ungheni şi o să vă convingeţi câte beneficii directe au cetăţenii în procesul de integrare europeană”, a spus Alexandru Ambros.

Primarul de Coloniţa, Angela Zaporojan, şi-a exprimat convingerea că atelierele de lucru vor avea rezultate directe şi concrete pentru impulsionarea comunicării cu autorităţile centrale.

“Noi toţi avem un singur scop — să facem ca oamenii să trăiască mai bine. Muncim împreună, în aceeaşi direcţie şi noi, şi cei de la centru, pentru ca tot ce facem să aducă roade, în primul rând, oamenilor. Ei trebuie să resimtă efectele integrării europene. E mai simplu să critici, dar noi, împreună cu colegii din PLDM, am ales să muncim şi să facem în aşa fel ca Republica Moldova să ajungă în UE, acolo unde este firesc să se afle”.

La ediţia de la Ungheni a Forumului Aleşilor Locali ai PLDM vor participa circa 900 de aleşi locali şi centrali din totalul de 3738. PLDM este partidul cu cea mai mare reprezentativitate în administraţia publică locală.

Sursa: www.pldm.md

Un nou curs de instruire în cadrul Şcolii de partid PLDM — cel mai influent partid politic în luna ianuarie