Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM — cel mai influent partid politic în luna ianuarie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Un nou sondaj realizat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică “Politicon”, plasează PLDM pe primul loc în rândul celor mai influente partide politice ale lunii ianuarie cu 222 puncte acumulate. Potrivit experţilor, poziţia de lider a PLDM este determinată de faptul că este cel mai important partid de guvernare, cu cei mai mulţi deputaţi în coaliţia de guvernământ şi cea mai numeroasă prezenţă în Executiv.

Şi-au păstrat primele poziţii în topul celor mai influenţi politicieni din Republica Moldova şi Vlad Filat, Iurie Leancă şi Natalia Gherman.

Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, premierul Iurie Leancă, ocupă prima poziţie cu 235 de puncte din voturile experţilor, iar pe locul doi se plasează preşedintele PLDM, Vlad Filat, cu 218 puncte.

Experţii au menţionat că Vlad Filat a dat dovadă de o energie sporită pe parcursul lunii ianuarie şi s-a aflat permanent în teritoriu. “Vlad Filat continuă să joace un rol foarte important în viaţa politică moldovenească, păstrându-şi statutul unuia dintre cei mai influenţi politicieni moldoveni. Putem presupune că influenţa lui va fi doar în creştere dacă va reuşi să promoveze cu succes proiectul său popular «Moldova europeană»”, se spune în comentariul Politicon.

Locul trei în top este ocupat de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, care a acumulat 191 de puncte. “În condiţiile intensificării parcursului european al Republicii Moldova, şeful diplomaţiei moldoveneşti este unul dintre principalii figuranţi ai vieţii politice, iar experţii nu contenesc să noteze acest rol de importanţă majoră pe care îl joacă deţinătorul acestui post”, au menţionat experţii.

Vicepreşedintele PLDM, preşedintele fracţiunii liberal-democrate, Valeriu Streleţ, s-a poziţionat pe locul 8 un Top, acumulând 146 de puncte. “Apariţia preşedintelui fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, în TOP 10, este încă o confirmare ce atestă că această formaţiune ocupă în viaţa politică moldovenească un rol major, iar Valeriu Streleţ este politicianul care se manifestă vizibil şi consistent în activitatea politică a PLDM”, precizează experţii.

Pe locul 10, s-a poziţionat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov — 143 de puncte. “Bumacov este conducătorul ministerului care deţine cea mai importantă cotă în economia Republicii Moldova, de aici şi locul înalt ocupat de el. În plus, Bumacov are o comunicare bună, pe înţelesul lor, cu diverşi lideri locali, inclusiv de la sate”.

La realizarea TOP 10 au participat 30 de experţi.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a dat startul Săptămânii Democraţiei şi Autonomiei Locale Ateliere de lucru pentru aleşii locali