Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM va prezenta raportul de activitate în faţa cetăţenilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 august 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova va organiza, la 7 septembrie, o acţiune publică în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în cadrul căreia va fi prezentat raportul de activitate pe perioada dintre scrutinele parlamentare. Despre aceasta a anunţat preşedintele PLDM, Vlad Filat, la şedinţa lărgită a Consiliului Politic Naţional, care s-a desfăşurat astăzi în incinta Palatului Republicii şi la care au participat membrii consiliului, reprezentanţii partidului în organele puterii centrale şi locale, liderii organizaţiilor teritoriale etc. La şedinţă a fost făcută o evaluare a activităţii PLDM şi au fost trasate sarcinile în perioada imediat următoare, în contextul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie.

Vlad Filat a menţionat în debutul şedinţei că pentru un partid aflat la guvernare este firesc să-şi prezinte raportul de activitate în faţa oamenilor şi a punctat sarcinile formaţiunii în perioada ce urmează, care este una complicată, dar decisivă pentru Republica Moldova.

“Noi ne propunem să obţinem victoria în aceste alegeri, o victorie necesară nu doar partidului, dar Republicii Moldova. Avem datoria să oferim ireversibilitate procesului de integrare europeană şi o viaţă mai bună oamenilor. Obiectivul PLDM este să obţină numărul de mandate, în baza căruia să poată guverna ţara. De rezultatele PLDM în alegerile din toamnă va depinde nu doar calitatea actului de guvernare, ci viitorul european al Republicii Moldova. Procesele începute în 2009 trebuie să continue, reformele urmează a fi finalizate. Suntem datori să oferim societăţii schimbările pe care le aşteaptă. Acesta este obiectivul nostru pe care, uniţi, solidari şi cu responsabilitate, îl vom realiza”, a menţionat Vlad Filat.

Şi prim-vicepreşedintele partidului, Iurie Leancă, a subliniat că PLDM a fost din start motorul schimbărilor în ţară.

“Viitorul se decide azi, PLDM este fundamentul acestui viitor şi garanţia faptului că acest viitor va veni pentru noi toţi, pentru copiii noştri, pentru ţara noastră, devenind un nou început pentru mişcarea înainte. Nu avem dreptul să ratăm şansa de reveni în albia noastră firească, familia europeană, iar pentru aceasta PLDM are şi forţa şi capacitatea necesară”, a spus Leancă.

La rândul său, vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici, a subliniat importanţa mobilizării tuturor forţelor şi comunicării eficiente cu oamenii.

“Avem în partid mari rezerve, avem femei bine instruite, tineri energici, oameni cu suflet mare şi dorinţă enormă de a duce Republica Moldova înainte, pe calea progresului şi modernizării. Aceste resurse umane urmează a fi valorificate pentru a transmite mesajul nostru în fiecare casă”, a opinat Palihovici.

Asupra necesităţii mobilizării totale şi implicării fiecărui membru de partid a stăruit şi vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ.

Raportul despre gradul de pregătire şi creare a staff-urilor electorale locale, derularea procesului de micro-sectorizare şi de identificare a alegătorilor a fost prezentat de managerul staff-ului electoral central, Ştefan Creangă. De asemenea, în dezbateri au luat cuvântul preşedintele Asociaţiei Aleşilor Locali a PLDM, Tudor Deliu, preşedintele OT Anenii Noi a PLDM, Alexandru Barbăroşie, preşedintele OT Cahul a PLDM, Ion Butmalai.

În finalul întrunirii, Vlad Filat a reiterat faptul că PLDM va promova o campanie electorală corectă şi responsabilă. “Vom acţiona solidar şi unit, în echipă şi am toată încrederea că vom reuşi”, a spus liderul PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a deschis a V-a ediţie a Festivalului “Gustar” Vlad Filat: Primul pas spre integrarea europeană a RM a fost făcut la 27 august 1989