Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Un grup numeros de studenţi şi liceeni cu drept de vot au aderat la PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 septembrie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În luna septembrie, peste 1600 de studeni de la universităţile şi liceele din Republica Moldova au aderat la Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Declaraţia a fost făcută, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele Tineretului Liberal Democrat, George Mocanu.

El a specificat că printre aceştia sunt reprezentanţi ai tineretului studios de la Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică, Universitatea Pedagogică “Ion Creangă”, Universitatea Agrară, Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Universitatea de Studii Europene, Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău, precum şi liceeni cu drept de vot de la liceele “Gheorghe Asachi” şi “Liviu Deleanu” din Chişinău.

Aliona Ciubotaru, studentă la Universitatea Pedagogică “Ion Creangă” şi-a motivat decizia de aderare prin faptul că Organizaţia de Tineret a PLDM îi reprezintă pe deplin interesele. “Nu sunt indiferentă faţă de viitorul meu. Conştientizez importanţa implicării tinerilor în viaţa politică a ţării. În viziuunea mea, PLDM este forţa capabilă să aducă noi standarde de viaţă, să asigure creşterea nivelului de bunăstare a populaţiei şi integrarea europeană a ţării noastre. Şi noi vrem să punem umărul la realizarea acestor obiective”, a menţionat Aliona Ciubotaru.

La rândul său, Victor Nicolăescu, student la ASEM, a declarat: “Suntem tineri, deştepţi, energici, setoşi de libertate şi democraţie. Sperăm că gestul nostru îi va convinge şi pe ceilalţi tineri să se implice în viaţa social-politică pentru edificarea unui viitor prosper al ţării noastre”.

Noii membri ai Tineretului Liberal Democrat au adresat un apel către tinerii din Republica Moldova să le urmeze exemplul, să demonstreze prin acţiuni concrete că vor să trăiască într-o ţară liberă, prosperă şi europeană.

La finele conferinţei a fost citită o declaraţie în care se menţionează că schimbările pozitive din Codul Electoral, care permit studenţilor să voteze indiferent de viza de reşedinţă, sunt un pas uriaş în creşterea rolului tinerilor în exerciţiul democratic de a alege viitoarea guvernare. “Astăzi, mai mult ca oricând, viitorul depinde de noi”, se spune în declaraţie.

Actualmente, Organizaţia de Tineret a PLDM numără peste 12.600 de membri.

Serviciul de presă al PLDM

Comunicat de presă cu privire la participarea liderului PLDM, Vlad Filat, la summitul PPE Mecanismul de susţinere materială din partea statului a anumitor categorii de cetăţeni a fost perfecţionat