Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a lansat Programul de Transparenţă Instituţională “Tinerii guvernează”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 noiembrie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a lansat Programul de Transparenţă Instituţională “Tinerii guvernează”.

Programul are drept scop promovarea transparenţei instituţiilor publice şi a încrederii în relaţia dintre tineri şi instituţiile statului. În cadrul programului vor fi implicaţi 500 de tineri (liceeni, studenţi, tineri absolvenţi), care pe parcursul lunii noiembrie vor vizita Guvernul, Parlamentul, ministerele, dar şi alte autorităţi publice centrale.

Aceste vizite vor presupune prezentarea generală a instituţiei (organizare, istoric, atribuţii funcţionale, procese interne, activităţi curente), întrevederi cu conducerea instituţiei, precum şi un tur al incintei cu accent pe punctele de interes (subdiviziuni, săli de şedinţă şi protocol, muzee, birourile conducătorilor).

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, deputatul George Mocanu, a declarat în cadrul conferinţei de lansare a programului că acesta poate deveni o legătură vizibilă între instituţiile statului şi tinerii dornici de a cunoaşte cu ce se ocupă autorităţile publice consumatoare de resurse din bugetul de stat. “Beneficiarii programului vor avea ocazia să discute cu deputaţi, miniştri şi alţi factori de decizie, astfel încât opiniile şi întrebările lor să ajungă direct la cei care sunt responsabili de administrarea treburilor publice”, a menţionat Mocanu.

La rândul său, Mihaela Spătaru, vicepreşedintele Tineretului Liberal Democrat, a anunţat că tinerii interesaţi să participe la Programul de Transparenţă Instituţională vor completa un formular special, care poate fi găsit atât la sediul central al partidului, cât şi la sediile teritoriale. Formularul va fi distribuit şi Cluburilor Studenţeşti Liberal Democrate din universităţi, colegii şi licee. Varianta electronică a formularului poate fi accesată şi pe pagina web a PLDM — www.pldm.md.

Beneficiari ai programului pot deveni tineri din toată republica, indiferent de apartenenţă, viziuni sau simpatii politice.

Programul de Transparenţă Instituţională “Tinerii guvernează” a fost pilotat până acum în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi a Parlamentului Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: PLDM îşi va continua activitatea pornind de la angajamentul asumat în faţa alegătorilor Instruire pentru femeile lider din PLDM