Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia grupului de iniţiativă pentru constituirea Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 octombrie 2007
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Noi, membrii grupului de iniţiativă pentru constituirea Partidului Liberal Democrat din Moldova, constatăm că în Republica Moldova puterea în stat este uzurpată de clanurile oligarhice, justiţia este subordonată, mass media este controlată, libertăţile şi drepturile cetăţenilor sunt în permanenţă îngrădite, izolarea internaţională a devenit sufocantă, iar exodul populaţiei a luat proporţii devastatoare. Sărăcia creată prin atitudinea iresponsabilă şi criminală a guvernării a devenit cartea de vizită a Republicii Moldova. Clasa politică tributară trecutului, deşi chemată să asigure buna funcţionare a instituţiilor democratice este epuizată şi incapabilă de a răspunde noilor provocări.

În aceste condiţii, înţelegând perfect imperativele timpului, dar şi aspiraţiile cetăţenilor pentru o viaţă decentă şi demnă, declarăm constituirea Partidului Liberal Democrat din Moldova ca formaţiune de opoziţie actualei guvernări comuniste şi a acoliţilor acesteia. Principalul nostru scop este renaşterea Republicii Moldova prin crearea unei societăţi moderne şi prospere, libere şi solidare, în care fiecare cetăţean al ţării sa fie demn de locul Moldovei în lume.

Valorile fundamentale pe care întemeiem Partidul Liberal Democrat sunt valorile democraţiei, libertăţii, respectului reciproc şi solidarităţii. Noi pledăm pentru un stat de drept, economie de piaţă funcţională, liberă concurenţă, drepturi şi libertăţi ale cetăţeanului protejate, solidaritate socială şi toleranţă.

Partidul Liberal Democrat din Moldova va uni într-un singur torent energiile creatoare a tuturor celor care cred cu tărie că în Republica Moldova politica se poate face altfel şi va oferi şanse şi oportunităţi pentru realizarea ideilor şi eforturilor orientate spre modernizarea şi propăşirea Republicii Moldova. Noi reprezentăm expresia voinţei politice a noilor generaţii, care înţeleg politica ca pe o manifestare a responsabilităţii şi un mod eficient de a lucra în serviciul ţării şi al cetăţeanului.

Noi vom făuri o ţară în care independenţa justiţiei, inviolabilitatea proprietăţii şi securitatea afacerilor, libertatea mass media, drepturile omului şi respectul pentru cetăţean vor fi asigurate. Noi vom munci pentru deschiderea Moldovei către lume şi pentru integrarea ţării în structurile europene şi euro-atlantice.

Stimaţi concetăţeni, Partidul Liberal Democrat se naşte ca o opţiune politică necesară societăţii noastre, capabilă să aducă Moldovei soluţia politică a procesului de renaştere şi modernizare a ţării, de refacere morală a societăţii moldovene, de reaşezare a ei în albia firească a dezvoltării democratice. Este şansa pe care o vom valorifica pentru şi împreună cu poporul Republicii Moldova.

Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Sursa: www.pldm.md

  Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova cu privire la “incidentul de la Leuşeni”