Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova cu privire la “incidentul de la Leuşeni”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 octombrie 2007
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare şi indignare faţă de comportamentul şi modul în care au fost trataţi de către serviciile moldoveneşti de la hotar delegaţiile din partea României, invitate la hramul municipiului Chişinău. Aşa zisul “incident de la Leuşeni” produs vineri, 12 octombrie, se înscrie în şirul lung de provocări în adresa României, operate de autorităţile actuale ale Republicii Moldova. Refuzul de a deschide noi consulate la Bălţi şi Cahul, atacul asupra consulului român în plină stradă, scoaterea la concurs a frecvenţelor TVR1 reprezintă elemente dintr-o acţiune amplă şi absurdă orientată împotriva unei ţări vecine, membră a Uniunii Europene.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă un atare comportament şi cere Guvernului Republicii Moldova explicaţii publice pe margine incidentului de la Leuşeni. Partidul Liberal Democrat, în numele cetăţenilor Republicii Moldova îşi cere scuze poporului român pentru umilinţa la care au fost supuşi cetăţenii români la hotar. Ne exprimăm speranţă că acţiunile autorităţilor moldoveneşti, pe care le calificăm drept absurde, nu vor afecta relaţiile fireşti ce leagă cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului, relaţii ce nu pot fi supuse indicaţiilor şi ordinelor unui regim totalitar.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia grupului de iniţiativă pentru constituirea Partidului Liberal Democrat din Moldova Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova cu privire la agresarea de către forţele de ordine a jurnaliştilor de la PRO TV Chişinău