Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a devenit membru cu drepturi depline al EDS

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 iulie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a fost admisă în calitate de membru cu drepturi depline în cadrul Organizaţiei Studenţii Democraţi Europeni, parte a Partidului Popular European.

Preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, George Mocanu, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că, prin aceasta decizie, TLDM a devenit parte a celei mai mari organizaţii europene de tineri.

“Acest fapt a reprezentat o recunoaştere a rolului pe care Organizaţia de Tineret a PLDM l-a avut în readucerea şi dezvoltarea democraţiei în Moldova, în promovarea intereselor tinerilor, dar şi a efortului de a dezvolta o nouă clasă politică”, a specificat George Mocanu. Astfel, calitatea de membru EDS a TLDM deschide noi şanse şi oportunităţi pentru tinerii din Republica Moldova.

Vicepreşedintele TLDM, Andrei Spânu, a menţionat că pe de o parte, calitatea de membru va permite tinerilor din Republica Moldova să beneficieze de oportunităţile europene oferite de cea mai mare organizaţie de studenţi din Europa. Pe de altă parte, platforma EDS oferă experienţa de promovare a intereselor tinerilor şi studenţilor pe plan local.

În acest context, TLDM şi-a trasat câteva priorităţi în cadrul EDS: promovarea programelor de stagiu pentru tinerii lideri politici în cadrul instituţiilor Uniunii Europene, iniţierea schimburilor de experienţă cu organizaţii similare din alte ţări, accesarea proiectelor europene pentru tineret, instruirea tinerilor în domeniul democraţiei şi integrării europene.

Organizaţia Studenţii Democraţi Europeni a fost fondată în 1961. Valorile de bază ale organizaţiei sunt: Democraţia, Libertatea, şi Drepturile Omului, iar scopul acesteia este depăşirea barierelor în calea unei Europe Unite şi libere.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — cel mai credibil politician Consilierii PLDM se pronunţă pentru dizolvarea consiliului municipal Bălţi prin referendum