Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă cu privire la aderarea Tineretului Liberal Democrat la EDS

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 iulie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova oferă noi oportunităţi pentru tineri în calitate de membri ai Organizaţiei de studenţi şi tineri a Partidului Popular European — Studenţii Democraţi Europeni (EDS).

În cadrul şedinţei anuale a Consiliului EDS din 11 iulie (Viena, Austria), care a întrunit reprezentanţi ai peste 40 de organizaţii membre din peste 33 de tari, Organizaţia de Tineret a PLDM a fost admisă in calitate de membru observator în Organizaţia de studenţi şi tineri a Partidului Popular European — Studenţii Democraţi Europeni (European Democrat Students). TLDM a fost votat în unanimitate, acumulând un număr record de voturi pentru o organizaţie — candidat.

“Prin aceasta decizie, TLDM a devenit parte a uneia dintre cele mai mari organizaţii europene de studenţi şi tineri. Acest fapt reprezintă recunoaşterea rolului pe care l-a avut şi îl are Organizaţia de Tineret a PLDM în promovarea intereselor tinerilor, în readucerea şi dezvoltarea democraţiei în Moldova, dar şi a efortului de a construi o nouă clasă politică. EDS şi TLDM împărtăşesc valori şi obiective comune, pe care urmează să le promoveze în parteneriat: democraţia, libertatea individului, implicarea civică a studenţilor, creşterea standardelor educaţiei, promovarea unei Europe lărgite şi unite”, a declarat George Mocanu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe lângă semnificaţia politică importantă pe care o comportă acest eveniment, parteneriatul strategic între TLDM şi EDS va rezulta în noi oportunităţi şi avantaje pentru tinerii din Republica Moldova. În calitate de membru EDS, TLDM şi-a fixat o serie de priorităţi:

EDS este una dintre cele mai mari şi mai vechi organizaţii de studenţi din Europa, fiind fondată în 1961. Începând cu 1997, EDS este afiliată celui mai mare partid european — Partidul Popular European. În prezent, EDS reprezintă peste 1,6 milioane de studenţi şi tineri prin cele 43 organizaţii membre din 36 de ţări.

Serviciul de presă al PLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova