Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Consilierii PLDM se pronunţă pentru dizolvarea consiliului municipal Bălţi prin referendum

|versiune pentru tipar||
PLDM / 31 iulie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea PLDM din Consiliul Municipal Bălţi susţine că va forma un grup de iniţiativă pentru iniţierea şi desfăşurarea unui referendum privind dizolvarea consiliului local, în cazul în care “acţiunile majorităţii comuniste de destabilizare a situaţiei din municipiu nu vor înceta”. Acest lucru a fost anunţat astăzi de către liderul fracţiunii PLDM din Consiliul Municipal Bălţi (CMB), Vladimir Tonciuc, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat toţi cei cinci membri ai acestei fracţiuni, transmite MOLDPRES.

“Pe parcursul ultimelor şase luni majoritatea comunistă din consiliu, în loc să fie preocupată de rezolvarea problemelor oraşului şi ale cetăţenilor, a devenit un instrument de manipulare în mîinile conducerii PCRM şi adoptă diverse decizii politice provocatoare, de cele mai multe ori la limita legalităţii. În aceste condiţii, pentru a depăşi situaţia creată, ne vedem nevoiţi să iniţiem un referendum local privind dizolvarea actualului consiliu şi organizarea de alegeri anticipate”, a declarat Vladimir Tonciuc.

“Bălţenii aşteaptă rezultate de la administraţia locală, iar administraţia locală nu prea are cu ce se lăuda. Iată de ce noi asistăm astăzi la promovarea de către majoritatea comunistă din consiliu a unei politici agresive, de confruntare cu administraţia centrală şi de destabilizare a situaţiei din municipiul Bălţi. Noi nu putem tolera la nesfîrşit această situaţie, pentru că vor avea de suferit, în primul rînd, cetăţenii”, a precizat consilierul PLDM, Vlad Ghiţu.

La 26 iulie curent, cu votul a 22 de consilieri din cei 25 prezenţi la şedinţa Consiliului Municipal Bălţi (CMB), a fost adoptată o decizie de organizare la 9 septembrie a.c. a unui referendum local privind extinderea statutului de autonomie a municipiului. Anterior majoritatea comunistă din CMB a adoptat o decizie de nesupunere administraţiei centrale, precum şi alte decizii care au provocat largi discuţii la nivel naţional.

CMB este constituit din 35 de consilieri, dintre care 26 consilieri fac parte din fracţiunea PCRM.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a devenit membru cu drepturi depline al EDS Deputaţi PLDM au discutat cu reprezentanţii Companiei de consultanţă Tetra Tech ARD