Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţi PLDM au discutat cu reprezentanţii Companiei de consultanţă Tetra Tech ARD

|versiune pentru tipar||
PLDM / 31 iulie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 27 iulie curent, a avut loc întrevederea comună a deputaţilor PLDM Tudor Deliu, Angel Agache şi Iurie Chiorescu cu reprezentanţii Companiei de consultanţă Tetra Tech ARD cu sediul la Washington, antrenată de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în scopul evaluării activităţii USAID în Republica Moldova pe dimensiunea colaborării bilaterale cu partenerii locali în domeniul democraţiei şi bunei guvernări.

În debutul întrevederii, Tudor Deliu a mulţumit echipei de evaluare pentru interesul manifestat faţă de Republica Moldova şi a relatat despre succesele înregistrate de Parlamentul R. Moldova în promovarea valorilor democratice şi consolidarea capacităţilor instituţionale ale sistemului politic şi social. Totodată, deputatul liberal democrat a declarat că Moldova face paşi importanţi în implementarea reformei Administraţiei Publice.

Dr Timothy Colton, liderul echipei de evaluare, a menţionat că Republica Moldova a înregistrat o serie de progrese în domeniul Societăţii Civile, în domeniul sistemului electoral, accentând că “reformele lansate sunt vitale pentru dezvoltarea R. Moldova în spiritul valorilor democratice.”

Angel Agache, membru al Comisiei Juridice pentru Numiri şi Imunităţi, a făcut referinţă la coraborarea dintre Parlament şi Guvern, în special în domeniul adoptării politicii bugetar fiscale şi creării unui cadru de comunicare eficientă dintre Legislativ şi Executiv.

La finele întrevederii, Iurie Chiorescu, membru al Comisiei Politică Externă şi Integrare Europeană, a menţionat importanţa colaborării cu instituţiile europene în vederea preluării bunelor practici în domeniile prioritare.

În context, Chiorescu a relatat că deputaţii se deplasează frecvent în raioanele ţării pentru a discuta cu reprezentanţii APL despre nevoile şi aşteptările cetăţenilor în procesul de reformă. “Este o activtate necesară atât pentru deputaţi, cât şi pentru cetăţeni”, a opinat Iurie Chiorescu.

Sursa: www.pldm.md

Consilierii PLDM se pronunţă pentru dizolvarea consiliului municipal Bălţi prin referendum Deputaţii PLDM propun ca miniştrii să poată fi traşi la răspundere