Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţi PLDM în vizită în SUA

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 mai 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 7–17 mai 2012, deputaţii liberal democraţi Liliana Palihovici, vicepreşedinta Parlamentului, Elena Frumosu şi Lilian Zaporojan întreprind o vizită în SUA, prin intermediul programului de orientare Open World.

Pe parcursul vizitei, deputaţii au avut un şir de întrevederi cu senatori şi congresmani americani.

În cadrul întrevederii cu David Price, membru al Camerei Reprezentanţilor, co-presedinte al grupului de lucru în Congresul SUA pentru susţinerea Moldovei, au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică actuală din R. Moldova, perspectivele consolidării parteneriatului R. Moldova — Carolina de Nord pentru o mai bună cooperare în prezent şi în viitor.

In cadrul discuţiei, Liliana Palihovici a oferit argumente forte pentru ca grupul politic de sprijin din Congresul SUA, în lunile următoare, să susţină anularea tuturor restricţiilor pe care le aduce dupa sine Amendamentul Jackson-Vanik.

“Excluderea R. Moldova de sub incidenţa Amendamentului Jackson-Vanik ar putea contribui la o mai bună funcţionalitate a economiei de piaţă, inclusiv prin oferirea R. Moldova — ţară membră a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) — a regimului de comerţ normal permanent, fapt care ar deschide economia Moldovei pentru investiţiile americane”, a opinat Liliana Palihovici.

În context, Palihovici a mulţumit pentru asistenţa financiară pe care SUA o acordă RM prin Programul Compact al MCC ($262 mln.), implementat în domenii de interes prioritar, precum este sistemul de irigare şi infrastructura drumurilor.

Congresmanul Price a asigurat membrii Legislativului moldovenesc de o bună cooperare cu SUA şi a menţionat că va depune tot efortul în susţinerea R. Moldova.

De asemenea, deputaţii PLDM au avut întrevederi cu senatoarea Kay Hagan, şi cu congresmanul republican Joseph R. Pitts, presedintele subcomisiei de Energie, Comert şi Sănătate din cadrul Casei Reprezentanţilor din SUA.

In cadrul întrevederilor au fost abordate subiecte ce ţin de dinamizarea relaţiilor dintre R. Moldova şi SUA în domeniul economic, social şi politic, acţiunile intreprinse de R. Moldova în prevenirea traficului de fiinţe umane şi a violenţei în familie şi societate. La fel, s-a discutat despre crearea condiţiilor necesare pentru un climat mai bun de susţinere a businessului mic şi mijlociu, care contribuie mult la dezvoltarea statului şi a valorilor democratice.

Sursa: www.pldm.md

PLDM creşte în sondaje Deputaţii PLDM solicită pedeapsă penală pentru organizatorii piramidelor