Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a participat la Conferinţa Internaţională a Reţelei Femeilor pentru Democraţie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 iulie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 29 iunie in Vilnius a avut loc şedinta anuală al Reţelei Femeilor pentru Democraţie (WDN). La aceasta şedinţă au participat dna Liliana Palihovici, vicepreşedinta Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Hillary Clinton, Secretar de Stat al SUA.

Reţeaua Femeilor pentru Democraţie întruneste peste o sută de ţări din lumea întreagă, misiunea căreia este să pregătească femei lider în toate sferele vieţii. RM este parte a reţelei din anul 2010, cînd a fost lansată iniţiativa consolidării abilităţilor de lider al femeilor active social şi politic. În cadrul Reţelei din Republica Moldova au fost organizate o serie de sesiuni şi întîlniri bilaterale cu participarea experţilor naţionali şi internaţionali în problematica gender, politicieni şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, fiind discutate subiecte curente cu privire la: abilitarea femeilor în domeniul de afaceri, consolidarea cunoştinţelor în domeniul Administraţiei Publice Locale şi Centrale, elaborarea recomandărilor în subiecte ce ţin de violenţa în familie, reflectarea femeii în presa scrisă şi implicarea femeilor lider în procesul decizional.

Totodată, o prioritate a reţelei este crearea unui Caucus parlamentar unde femeile politician, deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai Societăţii Civile vor discuta şi vor propune soluţii pentru problemele curente în societate legate de respectarea drepturilor femeii.

Reţeaua Femeilor pentru Democraţie a întrunit la Vilnius femei care pot impărtăşi experienţa acumulată în propria tară în ceea ce priveşte încurajarea şi promovarea participării femeilor în viaţa politică în funcţii unde se iau decizii. La masa rotundă au participat personalităţi din Brazilia, Cambodgia, Bangladesh, Federaţia Rusă, Mongolia, Moldova, Uganda, personalităţi ce reprezintă domeniul de afaceri, domeniul politic şi societatea civilă.

Moderatoarele panelului de discuţii au fost Michelle Bekkering, Directoarea WDN, Erika Verberyte, Vicedirector WDN şi Judy Van Rest, Vicepreşedinte executiv, Institutul Republican American care au facilitat comunicarea cu participarea expertelor din Austria, Lituania, Statele Unite ale Amercii, Uniunea Europeană.

Femeile din WDN s-au întîlnit cu Vicepreşedinta Parlamentului Lituaniei, Virginiya Balatraitiene şi cu femeile lidere din Lituania - politicieni, femei de afaceri, jurnaliste, personalităţi care şi-au împărtăşit experienţa de viaţă şi cea profesională, propria istorie de succes celor care sunt implicate în procesul decizional internaţional şi naţional.

Sursa: www.pldm.md

Femei de succes din 100 de ţări s-au întrunit la Vilnius Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova