Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 iulie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat act de constituirea coaliţiei dintre Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor în Consiliul raional Anenii Noi.

Constatăm cu regret că PD deviază de la principiile şi declaraţiile enunţate anterior de liderii acestei formaţiuni privind necesitatea constituirii coaliţiilor democratice la nivel de raioane, ceea ce ar asigura continuitatea şi întregirea eforturilor depuse de AIE la nivel central pentru asigurarea unui viitor democratic şi prosper cetăţenilor Republicii Moldova.

Printr-o astfel de abordare inconsecventă, PD pune din nou în pericol procesul de constituire a coaliţiilor democratice în raioanele, în care acest lucru mai este posibil. PLDM consideră că situaţia de la Anenii Noi poate fi un precedent contraproductiv atât în procesul de constituire a coaliţiilor democratice la nivel raional, cât şi în implementarea programului de guvernare al AIE.

În contextul conduitei reprezentanţilor PD în raionul Anenii Noi, dar şi anterior la Nisporeni, PLDM are toate motivele să presupună că anume PD este formaţiunea care pregăteşte reformatarea alianţei de guvernare, iar toate acuzaţiile, aduse anterior PLDM de către liderii acestei formaţiuni, au avut drept scop camuflarea adevăratelor intenţii ale partidului respectiv.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a participat la Conferinţa Internaţională a Reţelei Femeilor pentru Democraţie Declaraţia fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova cu privire la priorităţile agendei de reforme a AIE