Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a participat la Conferinţa Internaţională “Răspunsurile Conservatorilor la provocările secolului XXI”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 septembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 13–15 iulie, liberal democraţii, Viorel Garaz şi Ion Butmalai au participat la Conferinţa Internaţională “Răspunsurile Conservatorilor la provocările secolului XXI”, organizată de Partidul Conservator din Marea Britanie şi WDF.

În cadrul evenimentului, au fost puse în discuţie subiecte ce ţin de viabilitatea în timp a unui partid politic, menţinerea imaginii unui partid politic în perioada dintre campanii şi aspectele importante ale administrării unui partid politic.

Profesori, oameni de ştiinţă, jurnalişti şi experţi din domeniul social-politic au relatat despre situaţia curentă în care se află Partidul Conservatorilor din Londra, care sunt strategiile de activitate cu electoratul şi cu membrii săi. O importanţă deosebită a fost acordată voluntarilor, care sunt activi pe durata campaniilor electorale şi au o implicare serioasă, atunci când este vorba despre promovarea politicilor sociale în ţară.

Dl. James Mumford, cercetător la Centrul pentru Justiţie Socială, a abordat problemele din societatea britanică, precum sunt: şomajul înalt în rândul tinerilor, taxele mari pentru serviciile sociale, toleranţa faţă de alte etnii, etc.

În cadrul lucrărilor conferinţei, Tim Evans, director executiv al Centrului Cobden, a ţinut un discurs despre evoluţia economiei în spaţiul european şi despre cauzele apariţiei crizei economice. În atelierele tematice, participanţilor conferinţei li s-a pus în sarcină modelarea unui sistem bancar perfect, care ar putea fi imun situaţiilor de criză din Europa.

Reprezentanţii PLDM au relatat despre metodele de lucru cu membrii de partid şi voluntarii, despre priorităţile şi politicile în domeniul respectării drepturilor omului şi toleranţei sociale.

PLDM are un parteneriat durabil şi fructuos cu partidul Conservatorilor din Marea Britanie, beneficiind de mai multe instruiri, şcoli de vară şi asistenţa-expertiză în domeniul social, politic şi economic.

Sursa: www.pldm.md

Şcoala de vară a Tineretului Liberal Democrat din Moldova: “TLDM — organizaţie orientată spre învăţare şi dezvoltare” PLDM solicită convocarea unei sesiuni speciale a Legislativului