Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM solicită pedeapsă penală pentru organizatorii piramidelor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 mai 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Organizatorii schemelor de tip piramidal ar putea fi sancţionaţi penal. Propunerea a fost făcută, astăzi, 18 mai, în cadrul şedinţei Parlamentului, de către preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă.

“Obrăznicia acestor organizatori ai piramidelor mă face să cer de urgenţă să adoptăm proiectul de lege în lectura a doua. Sper să fie acceptat amendamentul meu ca aceştia să fie pedepsiţi penal, nu contravenţional”, a declarat deputatul PLDM, Veaceslav Ioniţă.

Deputatul liberal democrat a îndemnat cetăţenii moldoveni să nu se lase atraşi în schemele de tip piramidal.

“Este o acţiune ilegală, îşi vor pierde banii. Totodată, fac apel către cei care organizează asemenea scheme. Vor deveni subiecţii unei anchete penale”, a atenţionat Ioniţă.

Parlamentul a votat deja în prima lectură un proiect de lege care modifică Codul Contravenţional şi care prevede simple amenzi. Proiectul de lege urmează să fie examinat în lectura a doua săptămâna viitoare.

Iniţiativa legislativă a deputaţilor liberal democraţi vine ca urmare a ultimelor cazuri de sustragere ilicită, prin diferite scheme frauduloase, a resurselor financiare de la cetăţeni, dar şi în legătură cu faptul că cea mai mare piramidă financiară din Rusia, MMM, s-a extins şi în Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţi PLDM în vizită în SUA Omagiu Primadonei