Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM propune să fie creată o subdiviziune specială, care să lupte cu crima organizată

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 februarie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În Republica Moldova va fi creată o subdiviziune specială a persoanelor care activează sub acoperire şi luptă împotriva crimei organizate. Un proiect de lege în acest sens, a fost înaintat în Parlament, astăzi, 16 februarie, de fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova. În urma dezbaterilor, iniţiativa legislativă a fost votată în prima lectură.

Proiectul de lege are scopul să asigure protejarea persoanei, societăţii şi statului de acţiunile ilegale ale grupurilor şi organizaţiilor criminale.

Deputaţii liberal democraţi au inclus în lege şi un capitol separat care să reglementeze protecţia social-juridică a colaboratorilor ce asigură lupta cu acest fenomen şi a persoanelor infiltrate în grupurile şi organizaţiile criminale.

De asemenea, iniţiativa legislativă include şi elementul novator de calculare a vechimii în muncă pentru colaboratorii organelor specializate, antrenaţi nemijlocit în prevenirea şi combaterea crimei organizate, care se calculează 1,5 ani pentru 1 an.

În activitatea de cercetare şi documentare la elaborarea proiectului de lege, deputaţii liberal democraţi au ţinut cont de practica judecătorească şi de doctrina juridică în materie de crimă organizată a mai multor state din comunitatea europeană.

Proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, care a fost înaintat de deputaţii PLDM, va fi comasat cu proiectul de lege a Guvernului privind prevenirea şi combaterea crimei organizate.

Iniţiativa legislativă a fost elaborată de deputaţii Alexandru Cimbriciuc, Ion Butmalai, Anatolie Dimitriu, Tudor Deliu, Simion Grişciuc, Valeriu Ghileţchi, Ion Balan, Ion Ionaş şi Veaceslav Ioniţă.

Sursa: www.pldm.md

Moţiune simplă privind sistemul de prestaţii sociale În sectorul Centru din capitală a avut loc Adunarea Generală a femeilor liberal democrate