Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Veaceslav Ioniţă: Încep audierile privind atacurile de tip “raider”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 septembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Audierile publice privind atacurile de tip “raider” asupra sistemului financiar-bancar din Republica Moldova vor începe la 13 septembrie. Declaraţia a fost făcută, astăzi, în cadrul unui briefing de către preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, deputatul PLDM, Veaceslav Ioniţă.

Marţi va avea loc prima şedinţă, la care vor fi audiate două instituţii: Banca Naţională a Moldovei şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare.

“În cadrul audierilor, vrem să aflăm care au fost carenţele legislative, de ce nu s-a reacţionat prompt, având o legislaţie şi toate instrumentele necesare pentru a acţiona şi cum a fost posibil să se întâmple acest fenomen în Republica Moldova”, a declarat preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe.

Deputatul PLDM a făcut un apel şi către societatea civilă, astfel încât oricine deţine informaţii cu privire la acest caz să anunţe comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe.

“Noi avem de rezolvat două probleme. Una: să asigurăm reîntoarcerea către proprietar a acţiunilor furate şi a doua — să fie pedepsite persoanele care se fac vinovate. În cazul în care vinovaţii nu vor fi sancţionaţi — problema se va conserva şi în scurt timp va apărea în altă parte”, a mai spus Ioniţă.

Săptămâna viitoare, la Comisia pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică vor fi organizate audieri ale Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Procuraturii Generale.

După audierea tuturor instituţiilor responsabile conform competenţelor de atacul “raider” asupra a patru bănci şi a unei companii de asigurări, va fi prezentat un raport în plenul Parlamentului.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a comemorat un deceniu de la atacul terorist din SUA Liliana Palihovici a efectuat o vizită de lucru în raionul Făleşti