Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici a efectuat o vizită de lucru în raionul Făleşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 septembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La data de 7 septembrie, vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PLDM, Liliana Palihovici, a efectuat o vizită de lucru în raionul Făleşti, unde s-a întâlnit cu managerii şcolari, reprezentanţii serviciilor sociale şi de sănătate. În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte ce ţin de reforma lansată de Guvernul Republicii Moldova în domeniul educaţiei, sănătate şi servicii sociale.

În luarea sa de cuvânt, Liliana Palihovici a menţionat importanţa reformelor pentru parcursul european al ţării noastre, precum şi impactul acestora în timp asupra calităţii vieţii fiecărui cetăţean.

“Anul 2011–2012 este anul reformelor structurale în domeniul educaţiei. Aceasta cuprinde optimizarea sistemului educaţional care este o prioritate al Guvernului şi a ministerului Educaţiei pentru a spori calitatea studiilor primare şi gimnaziale, precum şi calitatea serviciilor oferite de şcoala contemporană. Sarcina reprezentanţilor puterii este să analizeze situaţia în localităţi, mersul reformelor şi carenţele în implementarea acestora”, a declarat Liliana Palihovici.

Un alt subiect pus în discuţie a abordat reforma în domeniul sănătăţii şi calitatea serviciilor sociale prestate în cadrul instituţiilor sociale din localităţile republicii. S-a discutat despre crearea şi dezvoltarea spitalelor regionale, care vor replica în activitatea lor serviciile medicale din spitalele mari şi centrele de sănătate din Chişinău.

Aceasta reformă are ca obiectiv îmbunătăţirea serviciilor de sănătate în localităţile rurale şi urbane, prin crearea unui spectru mai larg de posibilităţi şi acces la serviciile medicale. Aceasta va urma şi prin îmbunătăţirea calităţii cadrelor care activează în domeniu, prin majorarea graduală a salariilor lucrătorilor medicali.

În domeniul asistenţei sociale va fi dezvoltat un sistem informaţional care va include baza de date a persoanelor care beneficiază de asistenţa socială din partea statului, precum şi crearea unui sistem de monitorizare a beneficiarilor întru asigurarea echităţii sociale.

Întrunirea a avut loc în incinta Consiliului Raional Făleşti. La eveniment au participat 70 de reprezentanţi din domeniile vizate, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Sursa: www.pldm.md

Veaceslav Ioniţă: Încep audierile privind atacurile de tip “raider” Liliana Palihovici a participat la inaugurarea unui teren de joacă pentru copiii din satul Glinjeni