Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţi PLDM au participat la Adunarea parlamentară moldo-poloneză

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 aprilie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 27 martie 2012, deputaţii din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, Iurie Chiorescu şi Valeriu Ghileţchi au participat la sesiunea a doua a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova şi Republicii Polone, care s-a desfăşurat la Varşovia.

Subiectele principale ale reuniunii au vizat experienţa poloneză în reforma de pre-aderare la UE a sistemelor fiscale şi bancare, reforma în domeniul justiţiei, integrarea Republicii Moldova în UE şi implementarea acquis-ului comunitar în contextul iniţiativei Parteneriatului Estic.

Lucrările Adunării parlamentare moldo-poloneze s-au încheiat cu semnarea Declaraţiei comune, în care se constată progresul Republicii Moldova în domeniul dezvoltării instituţiilor democratice, a guvernării statului de drept şi a drepturilor omului. Documentul stipulează necesitatea accelerării negocierilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană asupra Acordului de Asociere, Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător şi a dialogului privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.

De asemenea, în Declaraţia comună se precizează că Republica Moldova şi Republica Polonia vor depune toate eforturile pentru activizarea colaborării interparlamentare la toate nivelele şi intensificarea dialogului parlamentar.

În cadrul vizitei la Varşovia, deputaţii liberal democraţi au avut întrevederi cu Jerzy Wenderlich, vicepreşedinte al Sejmului Republicii Polone, dar şi cu senatori polonezi.

Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova şi a Republicii Polone a fost constituită în anul 2011.

Sursa: www.pldm.md

Protecţia copiilor de impactul negativ al informaţiei publice în atenţia deputaţilor PLDM Deputaţi PLDM propun înăsprirea pedepselor în cazuri de abuz sexual asupra minorilor