Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Protecţia copiilor de impactul negativ al informaţiei publice în atenţia deputaţilor PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 aprilie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Ghenadie Ciobanu, a înregistrat în Parlament, cu titlu de iniţiativă legislativă, Proiectul de Lege cu privire la protecţia copiilor de impactul negativ al informaţiei publice.

Proiectul de lege are drept scop stabilirea criteriilor determinării informaţiei publice cu impact negativ asupra copiilor, modul de răspândire a acesteia, drepturile, obligaţiile şi răspunderea subiecţilor care pregătesc o astfel de informaţie, dar şi celor care o difuzează, a participanţilor, jurnaliştilor şi autorităţilor care supraveghează activitatea acestora.

Ghenadie Ciobanu justifică înaintarea unui asemenea proiect prin faptul că, în decursul anilor, atât opinia publică, cât şi specialiştii au remarcat acumularea de dovezi privind impactul negativ al informaţiei publice, care duce la creşterea gradului de violenţă şi de ostilitate în rândul copiilor.

“Copiii şi tinerii sunt mai sensibili la informaţie. Având aptitudinea să pună în aplicare cele mai noi tehnologii, care le înlesnesc accesul la informaţii de tot felul, ei nu au, însă, şi capacitatea de a aprecia la justa valoare aceste informaţii. Efectele negative ale conţinutului mediatic pot fi combătute prin metode, precum: difuzarea informaţiei publice în locuri inaccesibile pentru copii; marcarea unor programe şi emisiuni ce pot fi transmise între anumite intervale de timp; implementarea mijloacelor de filtrare a informaţiei Internetului; marcarea jocurilor computerizate cu anumiţi indici de vârstă”, scrie deputatul PLDM în nota informativă a proiectului.

Potrivit lui Ghenadie Ciobanu, autoritatea abilitată pentru realizarea dispoziţiilor prezentei legi este Agenţia de Stat pentru Protecţia Moralităţii pe lângă Ministerul Culturii, în colaborare cu alte organe competente.

Sursa: www.pldm.md

Consiliul Politic Naţional a ales membrii Biroului Permanent Central şi vicepreşedinţii PLDM Deputaţi PLDM au participat la Adunarea parlamentară moldo-poloneză