Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM: Tinerii sub 18 ani nu vor mai putea cumpăra alcool şi tutun

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 martie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tinerii, care nu au atins majoratul, nu vor mai putea cumpăra alcool şi tutun. Restricţiile pentru vânzarea alcoolului şi a tutunului sunt specificate în proiectul de lege înaintat de deputaţii din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Liliana Palihovici şi Valeriu Ghileţchi.

Proiectul de lege prevede că, în cazul în care vânzătorii vor avea dubii în privinţa vârstei cumpărătorilor, ei au dreptul să ceară actele de identitate. În caz contrar, comercianţii se vor alege cu amenzi usturătoare. Astfel, persoanele fizice vor fi sancţionate cu până la 2.400 de lei, iar cele juridice — cu până la şapte mii de lei.

Proiectul de lege mai prevede interzicerea comercializării alcoolului, pe timp de noapte, în benzinării şi magazine cu program non-stop.

Totodată, potrivit noilor modificări, se interzice fumatul în încăperile şi în mijloacele de transport private în care se află minori.

În urma dezbaterilor, deputaţii au votat proiectul în prima lectură.

Sursa: www.pldm.md

Apelul Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL” cu ocazia comemorării aniversării a 20-a de la începerea acţiunilor militare pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei R. Moldova Declaraţia deputatului PLDM, Alexandru Cimbriciuc, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la declanşarea conflictului armat de pe Nistru