Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM va propune instituirea Zilei Naţionale a Culturii

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 februarie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În prima şedinţă a Parlamentului Republicii Moldova, din cadrul sesiunii primăvară-vară, care va avea loc pe data de 16 februarie, deputaţii liberal democraţi vor înainta spre aprobare iniţiativa legislativă cu privire la instituirea Zilei Naţionale a Culturii.

O decizie în acest sens a fost adoptată, în cadrul şedinţei Biroului permanent al Legislativului.

Proiectul prevede ca Ziua Naţională a Culturii să fie sărbătorită la 15 ianuarie, această dată având o semnificaţie deosebită.

“Optăm pentru ziua marelui poet Mihai Eminescu, deoarece vorbim limba lui şi ne aliniem aceloraşi valori spirituale şi culturale. În acest sens, 15 ianuarie va fi o zi în care vom celebra nu doar un mare creator, dar şi o zi specială a culturii naţionale, ziua diferitor activităţi culturale de interes naţional”, se spune în proiectul de lege propus de deputaţii liberal democraţi.

Iniţiativa legislativă a fost elaborată de deputaţii: Chiril Lucinschi, Ghenadie Ciobanu, Liliana Palihovici, Valeriu Ghileţchi , Maria Nasu , Maria Ciobanu, Iurie Chiorescu, Nicolae Olaru, Nicolae Juravschi, Vladimir Hotineanu, Elena Frumosu, Petru Ştirbate şi Valeriu Streleţ.

Sursa: www.pldm.md

“Arta discursului” — un nou seminar de prezentare publică pentru tinerii din PLDM În sectorul Râşcani din capitală a avut loc Adunarea Generală a femeilor liberal democrate