Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Leadership şi managementul echipei în structurile Tineretului Liberal Democrat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 decembrie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 17–18 decembrie, Tineretul Liberal Democrat din Moldova în parteneriat cu Konrad Adenauer Stiftung a instruit liderii de tineret din Chişinău şi preşedinţii organizaţiilor de tineret din raioanele Republicii Moldova în domeniul managementului echipei şi dezvoltării abilităţilor de lider. Activitatea a avut loc la o staţiune din orăşelul Vadul lui Vodă.

Sesiunile de instruire s-au axat atât pe partea practică, cât şi pe cea teoretică. Modulele teoretice au fost apreciate de tineri. În contextul în care activitatea preşedinţilor organizaţiilor de tineret din ţară ţine în mod special de practică, participanţii au constatat deseori lipsa fundamentului teoretic al organizării activităţii. Cursul de management al echipei a adus noţiuni noi despre categoriile de membri, metode de motivare, scopul echipei şi viziunile comune.

Cursul, care a tratat tematica leadership-ului, a prezentat caracteristicele principale pe care trebuie să le posede un lider, categoriile de lideri, relaţiile dintre lider şi aderenţi.

Participanţii la eveniment s-au întâlnit în a doua parte a cursurilor de instruire cu preşedintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, sport, tineret şi mass-media, deputatul Chiril Lucinschi. Discuţiile au acoperit o arie foarte largă, plecând de la studii, evoluţia în carieră, viaţa personală şi până la activitatea în Legislativul Republicii Moldova.

La seminar a fost prezent preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, deputatul George Mocanu, care a vorbit despre necesitatea dezvoltării abilităţilor de guvernare ale tinerilor, dar şi despre dezvoltarea cadrului de comunicare şi dezbateri asupra problemelor din domeniul tineretului şi modalităţile de soluţionare a acestora.

Seminarul face parte din programul de instruiri periodice pentru liderii de tineret ai PLDM are drept scop creşterea competenţelor membrilor echipelor din cadrul structurilor Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Curs de instruire pentru femeile liberal democrate Moş Crăciun a ajuns la copiii cu deficienţe de văz