Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Şcoala de vară pentru femeile lider din PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 iulie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 7 şi 8 iulie, Organizaţia de Femei al Partidului Liberal Democrat, în parteneriat cu Fundaţia germană Konrad Adennauer, a instruit 45 de lideri femei în domeniul discursului public, comunicării formale şi non-formale. La curs au participat lideri femei din cadrul organizaţiilor teritoriale, precum şi din municipiul Chişinău.

La deschiderea Şcolii de Vară a participat Liliana Palihovici, Preşedinta Organizaţiei de Femei a PLDM, Sven-Joachim Irmer, directorul fundaţiei KAS pentru România şi Republica Moldova şi Victor Roşca, secretar general PLDM.

Liliana Palihovici a menţionat importanţa instruirilor în domeniul comunicării politice eficiente şi a îndemnat doamnele să fie active şi să formuleze mai multe întrebări de interes politic şi social.

“Una din priorităţile Organizaţiei de Femei este să creştem potenţialul de lider al femeilor din toată ţara. Acest lucru se poate întâmpla doar atunci când femeile pot formula coerent mesaje şi le pot transmite publicului larg. Vom pune accent deosebit, în continuare, pe instruirile în domeniul comunicării politice, recrutarea noilor membri şi pregătirea profesională a primarilor şi consilierilor PLDM pentru asigurarea dezvoltării democratice a RM.”

Sven-Joachim Irmer a transmis un mesaj de salut doamnelor liberal democrate şi a asigurat că fundaţia va susţine plenar toate iniţiativele care contribuie la dezvoltarea democraţiei în R. Moldova. Sven-Joachim Irmer a declarat că femeile sunt o resursă importantă pentru activitatea unui partid politic şi a menţionat că Organizaţia de Femei a PLDM este foarte activă pe plan naţional şi internaţional.

Victor Roşca, Secretarul general PLDM, a îndemnat Organizaţia de Femei să se implice activ în toate proiectele şi instruirile care aduc plus valoare şi experienţă PLDM pe diverse domenii. “Este important ca membrii PLDM să treacă prin instruiri şi să multiplice cunoştinţele acumulate în comunităţile din care vin.”

Instruirile pe diverse arii de interes sunt o prioritate pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova. Anual, Organizaţia de Femei organizează mai multe Şcoli de Vară şi instruiri la nivel local şi naţional cu suportul partenerilor politici de dezvoltare din cadrul Partidului Popular European.

Sursa: www.pldm.md

Cursuri de orientare profesională pentru tinerii liberali democraţi A avut loc şedinţa Consiliului Politic al OF PLDM