Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici: “Vom investi permanent în dezvoltarea abilităţilor de lider ale femeilor din PLDM”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 mai 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Organizaţia de Femei a PLDM a participat la Şcoala politică “Femeile şi influenţa politică”, organizată cu suportul Institutului Robert Shuman din Budapesta, Ungaria.

La instruire au participat cinci femei lider din cadrul OF, care au învăţat cum să elaboreze un document de politici publice racordat la necesităţile doctrinare ale partidului; cum să gestioneze eficient o campanie “De la uşă la uşă”; cum să promoveze interesele femeilor în cadrul societăţii civile prin intermediul comunicării eficiente; care sunt treptele în procesul de luare a deciziilor; experienţele şi lecţiile care trebuiesc învăţate pentru administrarea echipelor locale de partid, precum şi despre cultura de creare a coaliţiilor dintre diferiţi actori sociali şi politici în promovarea proiectelor favorabile femeilor.

În cadrul trainingului au fost create grupuri de lucru privind dezbaterea necesităţii includerii în programele partidelor politice a cotelor de reprezentare pentru femei, actualitatea examinării problematicilor gender din perspectiva economică şi socială, elaborarea programelor speciale de protecţie a femeilor în ţările cu democraţie subdezvoltată.

Un obiectiv separat al programului a fost dezvoltarea unei reţele de comunicare dintre partidele politice din R. Moldova, Georgia şi Ucraina, care sunt membri cu statut de observator în familia politică a Patridului Popular European.

Liliana Palihovici, preşedinta Organizaţiei de Femei a PLDM a salutat parteneriatele stabilite dintre partidele politice care au aceleaşi valori şi aspiraţii europene şi a reiterat mesajul privind consolidarea cooperării dintre organizaţiile de femei întru promovarea valorilor democratice şi egalităţii de şanse în activitatea politică şi economică. “Vom investi permanent în dezvoltarea abilităţilor de lider ale femeilor din PLDM pentru a spori numărul celor care vor accede în poziţii cheie.”

Institutul Robert Shuman este partenerul fidel al PLDM, care organizează instruiri şi programe politice pentru dezvoltarea platformelor democratice în Europa.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a fost desemnat cel mai influent politician al lunii aprilie Liliana Palihovici a participat la Clubul de Presă al Societăţii Civile