Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici a participat la Clubul de Presă al Societăţii Civile

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 mai 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La data de 3 mai, Liliana Palihovici, vicepreşedinta Parlamentului R. Moldova a participat la Clubul de Presă al Societăţii Civile, unde a fost pusă în discuţie tema cotelor de participare pentru femei în activitatea politică şi economică, tematica gender, iniţiativa legislativă privind implementarea cotei minime de participare a femeilor în politică, cât şi implicarea femeilor în afaceri.

În cadrul prezentărilor, Liliana Palihovici a accentuat importanţa implicării femeilor în activitatea politică şi economică al Republicii Moldova şi a reiterat mesajul că va susţine în continuare femeile profesioniste, dedicate, care doresc să acceadă în funcţii decizionale din stat.

“Femeile din Republica Moldova sunt capabile să promoveze reformele şi să răspundă criteriilor de selecţie pentru funcţii de decizie. Statisticile arată că prea puţine femei votează femei-candidat. Cu o lege a cotelor de participare poţi sa obligi partidele, dar nu poţi obliga cetăţeanul să vină să voteze acest partid. Câştigul în alegeri îl poţi obţine atunci când creşti cetăţeanul în spiritul acceptării altuia la egal cu sine, al toleranţei şi al încurajării celui de alături în a spune ce crede”, a opinat Liliana Palihovici la finele sesiunii.

Clubul de Presă al Societăţii Civile reprezintă un eveniment lunar, organizat în cadrul Programului FHI 360 de Consolidare a Societăţii Civile, susţinut de USAID şi are scopul de a arăta reprezentanţilor ONG, presei, autorităţilor şi sferei businessului eficienţa activităţii organizaţiilor neguvernamentale pe baza “istoriilor de succes”.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici: “Vom investi permanent în dezvoltarea abilităţilor de lider ale femeilor din PLDM” Vlad Filat: Graţie veteranilor, azi avem o Europă unită şi trăim în pace