Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Graţie veteranilor, azi avem o Europă unită şi trăim în pace

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 mai 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Acum şapte decenii, cei mai distinşi oameni şi-au sacrificat viaţa pentru pace şi viitor. Graţie lor, azi avem o Europa unită şi trăim în pace”, a declarat Premierul Vlad Filat la mitingul consacrat zilei de 9 mai, care a avut loc la Complexul Memorial “Eternitate”.

La manifestaţie au fost prezenţi deputaţi şi miniştri liberal democraţi.

“În această zi privim cu respect şi aducem omagiu văduvelor eroilor, celor care au suferit şi au plâns pe cei dragi, pe cei care poartă urmele acelei victorii. Pentru toţi ei purtam respect, dragoste şi recunoştinţă”, a menţionat Vlad Filat.

Premierul a amintit că în fiecare an se restabilesc monumentele dedicate eroilor căzuţi în lupte, iar aceasta înseamnă respect şi recunoştinţă celor care au adus pacea.

“Generaţia tânără nu trebuie să uite sacrificiul pe care l-aţi făcut, iar datoria sfântă a statului este să aibă grijă de veterani. Cinstirea eroilor constituie o contribuţie la viitorul nostru, la integritatea morală a societăţii noastre”, a punctat Vlad Filat.

Ulterior, conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova a depus flori la Focul Veşnic şi la monumentul “Maica îndurerată” de la Complexul Memorial “Eternitate”.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici a participat la Clubul de Presă al Societăţii Civile TLDM a lansat Şcoala de Studii Europene