Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a lansat Şcoala de Studii Europene

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 mai 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova (TLDM) a lansat astăzi, 10 mai, Şcoala de Studii Europene.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, deputatul George Mocanu a declarat că TLDM este interesat să imprime o vizibilitate sporită relaţiilor relansate cu Uniunea Europeană.

“A fi european nu înseamnă doar să aparţii geografic, istoric sau cultural Europei. A fi european înseamnă să fii pregătit pentru a înfrunta provocările importante, dar şi a acţiona pentru promovarea valorilor şi intereselor comune”, a spus George Mocanu.

Proiectul “Şcoala de Studii Europene” are drept scop informarea tinerilor asupra instituţiilor Uniunii Europene, procesului de integrare a Republicii Moldova în UE, dar şi prezentarea oportunităţilor pe care spaţiul comunitar îl oferă tinerilor.

“Este esenţial ca tinerii să cunoască şi să facă diferenţa între instituţiile europene, cum ar fi Parlamentul European, Consiliul Europei, să înţeleagă ce înseamnă procesul de integrare în UE şi la ce etapă se află Republica Moldova în acest proces”, a spus la rândul său vicepreşedintele TLDM, Andrei Spânu.

Şcoala de Studii Europene va începe la 1 iunie. Pe parcursul a 30 de zile, 150 de tineri vor beneficia de cursuri gratuite, împărţite în 3 module: Instituţiile Uniunii Europene, Procesul de integrare a Republicii Moldova în UE şi Oportunităţi europene pentru tineri.

Şcoala este destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 22 de ani (liceeni şi studenţi). Doritorii pot aplica online pe www.tldm.md, până pe data de 25 mai curent.

Prelegerile vor fi moderate de lectori universitari, deputaţi, miniştri, dar şi de reprezentanţi ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Popular European, membru al căreia este TLDM.

Potrivit vicepreşedintei TLDM, Mihaela Spătaru, Şcoala de Studii Europene va finaliza cu participarea tuturor beneficiarilor la Forumul de Integrare Europeană.

Şcoala de Studii Europene se desfăşoară în cadrul Programului “Agenda Europeană 2012” şi este o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Graţie veteranilor, azi avem o Europă unită şi trăim în pace Deputat PLDM: Organizatorii piramidelor financiare vor fi sancţionaţi