Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la acţiunea Tineretului Liberal Democrat “Viitorul european al Republicii Moldova”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 mai 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 15 mai, Ziua Europei, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a desfăşurat pe Aleea Clasicilor din Chişinău o acţiune cu genericul “Viitorul european al Republicii Moldova”. Acţiunea este parte a Campaniei naţionale de informare “Aducem Europa acasă”, lansată de tinerii liberal democraţi la 10 mai.

Preşedintele Tineretului Liberal Democrat, George Mocanu, a menţionat principalele acţiuni desfăşurate în săptămîna 10–15 mai: în centrele raionale din republică şi în campusurile universitare au fost organizate proiecţii de filme cu tematică europeană, mese rotunde şi dezbateri, au fost instalate panouri mobile, pe care cetăţenii au notat ce aşteaptă de la UE, dar şi ce pot oferi spaţiului comunitar. În principal, aşteptările au vizat oportunităţi de dezvoltare economică, locuri de muncă decente şi tehnologii avansate, noi pieţe de desfacere, circulaţie liberă, salarii europene, infrastructură modernă. Republica Moldova poate oferi în schimb — forţă de muncă ieftină şi calificată, tineri talentaţi, idei proaspete, produse agricole şi vinicole de calitate, folclor bogat etc.

Potrivit tinerilor liberal democraţi, campania s-a bucurat de succes, cetăţenii fiind interesaţi de temele puse în discuţie, în special privind progresele înregistrate în apropierea Republicii Moldova de UE, susţinerea acordată de instituţiile comunitare, demararea negocierilor privind liberalizarea regimului de vize. În acelaşi timp, interlocutorii au dorit să afle mai multe nu doar despre beneficiile integrării europene a ţării noastre, dar şi despre costurile acesteia.

Reieşind din interesul sporit manifestat de cetăţeni, Tineretul Liberal Democrat a decis să prelungească acţiunile din cadrul Campaniei de informare “Aducem Europa acasa” în următoarele două săptămîni, pentru a ajunge în cît mai multe localităţi rurale din Republica Moldova.

Serviciul de presă al PLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la metodele ilegale de acumulare a capitalului politic de către reprezentanţii fostei guvernări Comunicat de presă al PLDM cu privire la iniţiativa legislativă de anulare a barierelor impuse de limitarea achitărilor în numerar