Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la metodele ilegale de acumulare a capitalului politic de către reprezentanţii fostei guvernări

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 mai 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că reprezentanţii Partidului Comuniştilor, care mai deţin funcţii de conducere în administraţia publică de nivelul doi, recurg la acţiuni ilegale, ce vin în contradicţie nu numai cu legea, dar şi cu bunul simţ. În raioanele conduse de comunişti, tergiversarea achitării salariilor şi pensiilor, precum şi a alocaţiilor sociale a devenit aproape o normă, reprezentanţii PCRM făcînd uz de diferite tertipuri pentru a dezinforma cetăţenii şi pentru a scoate devidende politice pe seama acţiunilor întreprinse de Guvern.

Astfel, la 17 martie 2010, Guvernul Republicii Moldova a decis să acorde veteranilor celui de-al doilea război mondial o indemnizaţie unică în mărime de 700 de lei, cu ocazia Zilei Victoriei. Indemnizaţiile urmau să fie distribuite beneficiarilor în mod centralizat prin intermediul Poştei Moldovei.

În raionul Rezina, însă, sumele transferate în acest scop au fost ridicate de către şeful Oficiului poştal, la indicaţia directă a preşedintelui raionului, Valeriu Ciorici, reprezentant al PCRM.

Banii au fost aduşi în biroul acestuia, repartizaţi în plicuri şi distribuiţi secretarilor organizaţiilor primare ale Partidului Comuniştilor, reprezentanţilor serviciilor desconcentrate, adepţi ai fostei guvernări. Aceştia urmau să transmită indemnizaţiile către beneficiari, cu specificarea că vin partea lui Vladimir Voronin, care “nu a uitat de veterani”.

Această speculaţie cinică şi amorală pe seama veteranilor de război demonstrează încă o dată caracterul mincinos şi perfid al foştilor guvernanţi, care încearcă să acumuleze capital politic, apelînd la abuz şi fărădelege.

În legătură cu acest caz ieşit din comun, deputatul PLDM, Nicolae Olaru, a sesizat Procuratura şi Centrul Anticorupţie. În prezent, cazul este cercetat de organele competente.

Serviciul de presă al PLDM

Alexandru Tănase: Acţiunile PLDM de instaurare a legalităţii şi de eradicare a corupţiei în sistemul justiţiei vor continua şi se vor amplifica Comunicat de presă al PLDM cu privire la acţiunea Tineretului Liberal Democrat “Viitorul european al Republicii Moldova”