Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Alexandru Tănase: Acţiunile PLDM de instaurare a legalităţii şi de eradicare a corupţiei în sistemul justiţiei vor continua şi se vor amplifica

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 mai 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Alexandru Tănase, ministru al Justiţiei, a făcut o declaraţie în legătură cu hotărîrea Curţii Supreme de Justiţie de a casa decizia Consiliului Superior al Magistraturii, prin care Ion Muruianu a fost sancţionat disciplinar pentru că a etichetat jurnaliştii drept “câini turbaţi, periculoşi pentru societate”.

“Declar cu toată responsabilitatea că este un caz extrem de grav, atunci cînd subalternul unei instanţe de judecata se pronunţă într-un dosar despus de şeful instanţei. Din cauza unor reprezentanţi ai corpului judecătoresc, care se opun cu îndîrjire forţei schimbării şi modernizării sistemului, lucrurile în domeniul justiţiei se schimbă cu o viteza foate mică. Este un semnal de alarmă pentru întreaga societate”, a spus Alexandru Tănase.

“Este inadmisibil ca o declaraţie, prin care a fost insultată presa ca şi instituţie fundamentală într-o societate democratică, să rămînă nesancţionată, sau să fie justificată prin decizie judecătorească”, a menţionat prim-vicepreşedintele PLDM.

Tănase a reiterat poziţia Partidului Liberal Democrat din Moldova de reformare a justiţiei. “Afirm cu toată certitudinea că acţiunile noastre de instaurare a legalităţii şi de eradicare a corupţiei în sistemul judecătoresc vor continua şi se vor amplifica. În numele PLDM, vreau să transmit societăţii un mesaj foarte clar: voinţa noastră de a reda independenţa justiţiei, de a înlătura corupţia din acest sistem, care pune în pericol funcţionarea instituţiilor democratice ale statului, nu va putea fi blocată sau oprită în niciun fel”, a declarat Alexandru Tănase.

În calitate de ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase a anunţat că va depune o solicitare suplimentară la Colegiul Disciplinar al CSM. “O declaraţie atît de gravă, precum este cea făcută de Muruianu, nu poate şi nu trebuie sa ramîna fără o sancţiune”.

Sursa: www.pldm.md

Tinerii liberal democraţi lansează Campania de informare “Aducem Europa acasă” Comunicat de presă al PLDM cu privire la metodele ilegale de acumulare a capitalului politic de către reprezentanţii fostei guvernări